Почетна Друштво Лана је студенткиња виолине која има чак 12 дијагноза: Потребно јој је само 20.000 долара како би отишла у Америку на операцију и врло је хитно

Лана је студенткиња виолине која има чак 12 дијагноза: Потребно јој је само 20.000 долара како би отишла у Америку на операцију и врло је хитно

од Други Пишу
0 коментар

Лана Ераковић (23) из Београда је студенткиња виолине која од своје 17. године пати од широко распрострањеног хроничног бола, екстремног умора, слабости, губитка контроле над екстремитетима и многим другим симптомима. Комплексна здравствена ситуација, после много неразумевања, лутања и игнорисања њеног стања у здравственом систему, резултирала је дијагнозом „фибромијалгије“, али се прогресија болести наставила.

Од пре две године, њено стање се драстично погоршава, а Лана упркос великој количини медикамената, није у стању да функционише, не може да се креће, дружи, замрзава и студије виолине на последњој години студија.

После истраживања где би се Лани могло помоћи, у пратњи мајке, од 1. априла до 22. маја ове године, проводи на дијагностици и лечењу у САД и то при „Јохн Хопкинс“ болници у Балтимору и „Колумбиа“ универзитету у Њујорку. Трошкове је поднела породица.

Испоставило се да Лана има чак 12 дијагноза, од којих су чак осам ретке болести, између осталог праћене хроничним непрекидним болом, екстремном исцрпљеношћу и умором, потпуним губитком концентрације и апетита.

Иако се највећи део болести води као хроничан, предузето је симптоматско лечење новим медикаментима, а две дијагнозе могу се кориговати операцијом, што би резултирало заустављањем бола у абдомену који је константан, а после сваког залогаја за Лану ужасан.

Међутим, та процедура захтева да се Лана врати за Америку и буде оперисана у Дечјој националној болници у Вашингтону јер се ради о микрохирургији.

Операција (уз попуст од 50 одсто који је клиника омогућила породици) кошта 20.000 долара, плус сви пратећи трошкови, а породица је већ финансијски потпуно исцрпљена.

Операција је заказана за 24. јул, па породица моли све пријатеље и пријатеље својих пријатеља за помоћ. Свака помоћ је добродошла да Лани олакшамо живот.

За све информације, можете се обратити Ланиној мајци Иви Ераковић на ivaerakovic@yahoo.com, а број њеног текућег рачуна је:

до 18.06: 2501070283011501-83

од 19.06: 150800100412772830 (услед припајања Еуробанке).

Остале информације о нужности операције, као и цену, погледајте испод текста.

Foto: Privatna arhiva

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар