Почетна » Лане Гутовић: Тренутни политичари су листопадна гарнитура

Лане Гутовић: Тренутни политичари су листопадна гарнитура

од admin
0 коментар

Глумац после представе „Обично вече са Миланом Гутовићем“ о политичарима, променама и (не)култури...

НАШ прослављени глумац Милан Лане Гутовић одиграо је у среду вече у Чачку чувену хумористичку представу „Обично вече са Миланом Гутовићем“ и похвалио публику из града на Морави, рекавши да она „реагује на позоришне знаке и дешифрује их, док их примитивна публика прескаче и не разуме“.

– Гледаоци овде јасно читају позоришне знаке, значи да су били у позоришту, упознати су са техником којом се праве представе и разумеју је – рекао је Гутовић за Танјуг.

Осврнуо се и на чињеницу да је публика најбоље реаговала на хумор инспирисан домаћом политичком сценом:

– Политичари су смешни и пре него што било шта о њима кажем, а гледаоцима је занимљиво да ме чују јер изговарам оно што они одавно мисле. Нисам се бавио тренутном елитом, јер су они, као и сви бивши, листопадна гарнитура, односно често се мањају, што је добро, али је лоше што свака промена доводи све горе људе.

Према његовим речима, катастрофално стање културе у Србији је одраз стања у држави, а култура је била у запећку и када је земља била у бољој материјалној ситуацији.

– Узрок је неваспитање и некултура владајућих, не препознају чему култура служи, јер она не зарађује, па је самим тим њима неважна – оценио је Гутовић.

В. Н.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар