Почетна » ЛАЖНО ОПТУЖЕН ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ: Идентитет му украо – рођак?

ЛАЖНО ОПТУЖЕН ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ: Идентитет му украо – рођак?

од admin
0 коментар

Пољопривредник из Драгачева Петар Драговић (56) дао изјаву у полицијској станици. Правог осумњиченог хапсили, па пустили пошто се жалио на здравље

ПетрУ Драговићу (56), пољопривреднику из драгачевског села Рогача, кога је тужилаштво у Новом Саду оптужило да је кријумчарио око 40 азиланата из Сирије, Ирака и Пакистана, идентитет је највероватније украо његов рођак, незванично сазнају „Новости“. И Петар претпоставља ко му је „све ово наместио“, али још не жели да открије, јер, како каже, тај посао ће препустити надлежнима. Пре свега жели да се врати у нормалне токове скромног живота.

– Данас сам давао изјаву у полицијској станици. Рекао сам им оно што сам и вашем листу, а то је да од 2010. године нисам изашао из Драгачева, и да немам ништа са превозом азиланата до Мађарске, за шта ме терети оптужница – казао нам је Драговић.

Оптужница је, кажу у Основном тужилаштву у Новом Саду, подигнута на основу кривичне пријаве полиције поднете 14. септембра. Осумњичени је, додају, у присуству браниоца по службеној дужности саслушан у полицији, а узети су му и отисци прстију.

Према незваничним сазнањима, особа коју је полиција приводила пошто је откривено да кријумчари мигранте, Драговићев је сродник. Он је у присуству адвоката и тужиоца саслушан у новосадској полицији, али му није одређено задржавање, јер се наводно жалио на здравствене тегобе и помињао је да има заказане терапије.

Такође, незванична и непотврђена је и информација да се тада ухапшеном узети отисци прстију нису могли упоредити са оним у бази података, јер је наводно имао повреде на кожи. Комби београдских регистарских ознака којим су превожени мигранти је украден у главном граду.

ЛИЧНА КАРТА

Петар истиче да му није јасно како је полиција могла да направи ову грешку.

– Ваљда је тај неко морао да покаже документа и да га на основу тога идентификују као осумњиченог за то дело. Мени документа никада нису била украдена – казао је Драговић.

В. И. – Љ. П.      Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар