Почетна » Лепше лице Србије: Ред за крофне и девојчица која жели да помогне у лечењу тате

Лепше лице Србије: Ред за крофне и девојчица која жели да помогне у лечењу тате

од Други Пишу
0 коментар

После поста који се појавио на Фејсбуку, у којем је мама једне девојчице обавестила Новосађане да она продаје крофне како би сакупила новац и помогла у лечењу свог тате, ред испред девојчице и њеног стола са крофнама је сваког дана све дужи.

„Драге маме, моја ћеркица је одлучила да преко лета заради. Налази се испред радње Матић, скоро сваки дан од око 17 до 19 часова. Крофне ћемо доставити и на адресу. Коме се не буде свиђало, враћамо новац. А ко жели да помогне, а неће крофнице, може СМС порука за тату девојчице“, написала је мајка ове одлучне девојчице.

 

Мамин пост убрзо је постао виралан па су га људи добре воље делили на свим друштвеним мрежама.

 

Недуго затим на појавиле су се фотографије увек солидарних Новосађана који стрпљиво чекају у реду у Ветерничкој улици, како би купили крофну и на тај начин помогли лечењу тате ове дивне девојчице.

 

„Крофне су ПРЕУКУСНЕ, лимунада је боља него код Дзафера, њене ручице су андјеоске а осмех и срце божанско! Добри људи, доброг срца су дошли! Купују, поручују унапред по висе стотина комада! Постоји још љубави на овом свету. Ветерницка улица на адицама сваки дан од 17х једна мала дјевојчица спасава свог оца продавајући крофнице! Пољубио сам јој ручице када сам одлазио и рекао сам да це све бити у реду да се не брине за тату јер има најбољу церку на свету!“, написао је кик боксер Ненад Пагонис који је поделио снимак и своје утиске.

 

Зоран Нинковић из Ваљева, отац девојчице која продаје крофнице, изгубио је вид 2016. године услед аблације ретине. У марту 2022. поново се јавља аблација и дијагностикована је симпатичка офталмија и панувеитис што је Зорана животно угрозило. На клиници на Звездари добија системску терапију, хемотерапију и имуносупресивне капи.

Ове године Зорану се појавио и фибрина због којег му се магли вид јавља се и изражена фотофобија. Тренутно му се прати стање целог организма јер прима всоке дозе хемиотерапије.

Сада је Зорану потребна помоћ како би могао да оде на лечење у Москву. Новчана средства су потребна за даљу дијагностику, прегледе, анализе, набавку лекова, лечење у земљи и иностранству као и за путне трошкове и смештај.

 

Зоранова ћерка још продаје крофнице свакога дана од 17 до 19 сати испред радње Матић у Новом Саду и то по симболичној цени од 100 динара, а можемо помоћи и овако:

Слањем СМС поруке 161 на 3800

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001708511-93

Уплатом на девизни рачун: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом путем Паyпала на линку Paypal

Уплатом путем картице на линку:E-donacija

161 – Зоран Нинковић

Foto pixabay/safran7

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар