Почетна » Летња сезона купања на Ади почела данас, плаже отворене за купаче до 18.30

Летња сезона купања на Ади почела данас, плаже отворене за купаче до 18.30

од Други Пишу
0 коментар

Летња купалишна сезона данас ће бити отворена и на омиљеном престоничком излетишту Ади Циганлији.

Надлежни су претходних дана чекали да температура воде достигне 22 степена, како би Београђани могли да уживају у Савском језеру. Сезона купања у току ове недеље отворена је и на бројним престоничким базенима, а у суботу ће и Младеновчани моћи да се освеже на базенима спортског центра.

Како су најавили у ЈП „Ада Циганлија“ сезона ће бити отворена данас у 10.30, а купалиште ће радити до 18.30.

– Просечна температура воде у језеру достигла је 22 степена, што је међународни стандард за безбедно купање – саопштили су у овом предузећу. – Купачи ће бити у прилици да се освеже сваког дана од 10.30 до 18.30, а на плажама су распоређене и дежурне спасилачке службе. Позивамо све Београђане да уживају у разноврсним садржајима на Ади, али апелујемо на све посетиоце да поштују правила понашања која важе на Савском језеру. То значи да се купају искључиво у радно време купалишта и у зонама које су безбедне и обележене плутајућим бовама, да не покушавају препливавање језера, не улазе у воду под дејством алкохола и психоактвиних супстанци, и да поштују упозорења и савете спасилаца.

Младеновчани ће бити у прилици да уживају на базенима спортског центра од суботе, а овогодишња сезона купања отпочеће у 11 часова, а улаз је бесплатан.

– Сви грађани могу преузети картице за бесплатан улаз на базене на шалтерима наше општине. За оне који преузму ове карте, у дневном термину од 11 до 19 часова улаз је бесплатан – саопштили су у ГО Младеновац.

 

Бесплатне улазнице

БЕОГРАЂАНИ ће овог лета бити у прилици да преузму бесплатне персонализоване карте за десет престоничких базена. Суграђани могу извадити картицу у било којој општини, независно од места становања, на шалтерима Града Београда уз личну карту. Уместо малолетника, „пластику“ ће вадити њихови родитељи уз здравствену књижицу детета. Заинтересовани грађани могу их преузети до краја сезоне.

Лоши временски услови и обилне падавине у престоници, одлагале су почетак сезоне на купалиштима. У току недеље отворена је скоро већина престоничких базена. Београђани су у прилици да током топлих дана уживају на Ташмајдану, „11. априлу“, „25. мају – Милан Гале Мушкатировић“, „Олимпу“, СЦ „Вождовац“.

Фото Тањуг

А. З. К.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар