Почетна » Линглонг тврди да не дугује радницима у протесту, кажу – други су их ангажовали

Линглонг тврди да не дугује радницима у протесту, кажу – други су их ангажовали

од Други Пишу
0 коментар

Компанија Линглонг у одговору за Н1, поводом протеста који су радници компаније Алфа Техникс организовали испред те фабрике, каже да са с том компанијом није склопила ниједан уговор, „па самим тим нема према њој никаква дуговања“. Наводи да је поменута фирма склопила уговор са China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co (CEEC TEPC), којој, како тврде из Линглонга, измирују све обавезе, а наводе и да су им изнели „логичан предлог“ за решавање спора.

Око 200 радника фирме Алфа техникс из Свилајнца, који трећи дан заредом блокирају улазе на градилиште компаније Линглонг у Зрењанину, најављују да ће ту остати док им кинески партнер не исплати целокупно потраживање за испоручене делове и опрему.

Како наводе из Линглонга, Алфа техникс је подизвођач компаније China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co (CEEC TEPC) додајући да су те две компаније „својевољно потписале уговор, и њихова сарадња треба да се одвија у складу са уговором и законом“.

„Линглонг није склопио ниједан уговор са компанијом Алфа техникс, нити са њом има директну сарадњу, па самим тим Линглонг према поменутој компанији није створио никаква дуговања. Исто тако, све обавезе према компанији ЦЕЕЦ ТЕПЦ исплаћујемо у складу са уговором“, наводе из Линглонга.

Како се додаје у одговору, Линглонг, као инвеститор, поштује жалбе српских компанија које су разумне и у складу са законом и сматрају да спорови исто тако треба да се решавају легалним и разумним средствима. „Ми смо компанији ЦЕЕЦ ТЕПЦ изнели практичан и логичан предлог за решавање овог спора и надамо се да ц́е се обе стране вратити у законит и разуман колосек, и да ће несугласице решити комуникацијом и преговорима“, наводе из Линглонга.

На питање Н1 да ли су тачне тврдње да је више од 100 компанија подизвођача којима Линглонг дугује неисплаћена потраживања и уколико то јесте истина, о коликом износу дуга је реч, одговор нисмо добили.

Н1 Београд, Ксенија Павков

Можда ти се свиди

Оставите коментар