Почетна » Лукић: Пензионеру не пада на памет да попије кафу у кафићу – јер је то луксуз

Лукић: Пензионеру не пада на памет да попије кафу у кафићу – јер је то луксуз

од Други Пишу
0 коментар

Новинарка Биљана Лукић изјавила је у Новом дану да власт у Србији константно држи грађане у страху, муци, фрустрацији и бесу, као и да све већи број људи не жели да прати информације, па због тога не гледа телевизију. „Можда је то разлог зашто наша деца уопште не гледају ту телевизију, и зашто се маса људи хвали да нема телевизију. Један је живот. Можда су ти људи који кажу: ‘Ја ћу да се искључим, јер ово не могу да поднесем’, много паметнији од нас обичних смртника“, истакла је Лукић.

„У последњој деценији ова власт је у створила добар број милијардера, да не говоримо о милионерима. Количина новца која у ову земљу улази, кроз кредите, кинеско-арапске, што кроз Европску унију и фондове је огромна. А пошто не иде за јавно добро и државне трошкове, мислим да је велики број изузетно богатих људи. Када поређате колики је број милионера, и колики је број људи који је завистан од њих, добијате ту шему већине у Србији која није апсолутна – али је већина која држи ову власт“, казала је Лукић.

 

Говорећи о политичарима на власти и њиховим имовинским картама, споменула је Мају Гојковић, која је према последњем извештају, међу најбогатијима по ономе што је објављено.

„Маја Гојковић се последњих 30 година бави искључиво политиком. Ако се од тих некретнина одузме оно што је добила наследством, добијамо да је од министарске или страначке плате зарадила тих десетак некретнина. Да постоји правна држава овде, ту би једноставно могло да се упореде приходи и имовина, и да све буде јасно. С друге стране, заиста мислим да је будалаштина да министар у једној земљи има 1.000 евра плату. Ако мислимо да је добар менаџер, да управља државом, не може да ради за плату од 1.000 евра“, истакла је Лукић.

Подсећа да просечан менаџер у банци има толику плату и да је посао министра много одговорнији.

„Ми смо у том најстрашнијем популизму лицемерја. Нама ће министра имати плату од 1.000 евра, па ће бити у још шест фантомских ‘канцеларија’, као што је Томе Николића за Кину“, напомиње гошћа Н1.

Наводи да је Синиша Мали важио за „изузетног бизнисмена“ и пита „како је могуће да изузетни бизнисмен у својих 50 година има један или два стана, колико је званично пријавио“?

„Или је он лош бизнисмен, и није успео да заради, или прикрива своју имовину. И са друге стране, одакле Маји Гојковић толика имовина, од политичко-страначке плате“, запитала је Лукић.

Констатује да већинско гласачко тело власти чине старији људи као и грађани са нижим примањима.

„Значи, да су сиромашни и стари задовољни. А када одете у иностранство, око један пола два, сем пословних људи који су изашли на ручак, највећи број у ресторану су старији људи. А ми живимо у држави у којој је пензионеру не пада на памет да попије кафу у кафићу јер је то луксуз, а камоли да оде на ручак у ресторан. И он мисли да је то нормално. И мисли да је нормално да никада не оде у Европу, да погледа негде нешто друго. Млади који неће да жове по тим правилима, од краја школе траже начина како ће да побегну“, напоменула је Лукић.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар