Почетна » Маја Павловић прекинула штрајк после разговора са Вучићем

Маја Павловић прекинула штрајк после разговора са Вучићем

од admin
0 коментар

 

Маја Павловић је после састанка са Вучићем рекла да је разлика у односу на састанак са премијерком у мају, што од данашњег састанка није прављена представа за медије и „циркус“.

Код председника смо, заиста, имали озбиљан састанак који није био представа за јавност, већ се држао суштине и садржине онога што смо изнели у захтевима, предочила је Павловић.

Она је навела да се Вучићем договорила да се поново виде у Београду уколико се ништа не догоди у наредних десетак дана. На састанку смо ми детаљно представили председнику и притиске са којима се суочавамо, али и представили законске промене које је неопходно урадити да би се локалним и регионалним медијима омогућило да опстану, рекла је Павловић.

Ја сам се у четвртак чула и са Вераном Матићем, који ми је рекао да су почели разговори са организацијама за заштиту ауторских права како би дошло до прилагођавања тих тарифа економским мгућностима оних који треба да их плаћају, рекла је Павловић.

Павловић је рекла да је Вучићу пренела да је већ два пута веровала институцијама и да неког значајнијег помака у испуњењу захтева није било. Рекла сам да се плашим да прекинем штрајк глађу и одем за Нови Сад без неког конкретног решења са гаранцијом да ће се створити услови за Канал 9 да има равноправан положај на тржишту, додала је Павловић.

Није у његовој надлежности да мења законе, али је рекао да ће разговарати са људима, разумео је о чему се у мојим захтевима говори, ја сам рекла да тражим само оно што је у складу са законом и Уставом.

Позив Верана Матића је већ велики помак у односу на третман који смо до сада имали са организацијама за заштиту ауторских права које су се чврсто држале својих ставова, нагласила је она.

Павловић је рекла да је на крају састанку и попила кафу са председником, а није је пила протеклих 18 дана.

ФоНет/данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар