Почетна Друштво МАТУРАНТИ НАСТАВИЛИ НАЈЛЕПШУ АКЦИЈУ „Уместо да купујемо скупе хаљине и одела, дали смо новац за ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ“

МАТУРАНТИ НАСТАВИЛИ НАЈЛЕПШУ АКЦИЈУ „Уместо да купујемо скупе хаљине и одела, дали смо новац за ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ“

од admin
0 коментар

Матуранти три пиротске средње школе – Гимназије, Економске и Техничке школе на матурско вече дошли су у мајицама на којима пише „Буди и ти нечији херој“.

Пиротски матуранти су прави хероји не само у локалним оквирима него и широм Србије јер су се одрекли скупих тоалета, а новац који би издвојили за куповину одеће за матурско вече дали су у хуманитарне сврхе.

– Осећај је заиста предиван јер на овај начин помажемо онима којима је потребно. Уместо да купујемо скупе хаљине и одела, новац дајемо за лечење деце. Може да се буде леп и елегантан и у мајици – каже матуранткиња Економске школе Неда Златковић.

Матурант исте школе Андреј Костић каже да је веома узбуђен и да му је пуно срце.

– Шаљемо лепу поруку свим људима , посебно матурантима Србије и надам се да ће нашим примером кренути и друге генерације матураната, не само у Пироту – каже Костић.

Матуранти Економске школе у склопу ове акције прикупљали су новац за лечење Пироћанаца оболелих од тешких болести. Седмогодишњи Раде Дурмишевић, који болује од тумора зглобне хрскавице, добио је од њих 97.200 динара, а 97.300 динара уплаћено је за лечење тридесетогодишње Братиславе Јеремић, оболеле од тешког облика канцера грлића материце.

Može da se bude lep i elegantan i u majici

Може да се буде леп и елегантан и у мајици

Матуранти Техничке школе у Пироту уплатили су 125.500 за лечење петогодишње Миле Панић која болује од тешког облика канцера. Они су уплатили и 59.700 динара за дечака Радета Дурмишевића и 50.000 динара за Душана Картаљевића који болује од мишићне дистрофије.

Матуранти Гимназије прикупили су 289.300 динара, од чега 86.500 динара иде Душану Картаљевићу, 109.000 динара Матеји Лазаревић и 93.800 динара Мили Панић.

Ова генерација матураната наставила је хуману мисију својих другова који су пре четири године први покренули акцију помоћи болесној деци.

Честитка министра

Хуману акцију матураната помогло је Удружење „Добра вила за вас“, а Ивана Костић из овог удружења каже да су матуранти и овога пута показали своју хуманост на делу.

– Њима је честитке упутио и министар просвете Младен Шарчевић, наводећи да они могу да буду пример матурантима из целе Србије и препоручио школама да следе овај пример. За нас је част што смо са њима у овој хуманој мисији – каже она.

З. Панић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар