Почетна » МАТУРАНТИ ОДРЖАЛИ ЛЕКЦИЈУ ПРЕДСЕДНИКУ Шта ће нам диплома, кад је нема ни Тома!

МАТУРАНТИ ОДРЖАЛИ ЛЕКЦИЈУ ПРЕДСЕДНИКУ Шта ће нам диплома, кад је нема ни Тома!

од admin
0 коментар

Деца укапирала! “Шта ће нам диплома, кад је нема ни Тома”, натпис је који су ученици Прве основне школе у Ваљеву желели да одштампају на мајицама, међутим, након што им је директорка школе Милева Мојић запретила да ће отказати прославу матуре, они су од те идеје одустали.

Наиме, матуранти основних и средњих школа у Ваљеву већ неколико година штампају мајице са различитим порукама, које су углавном шаљиве природе и изражавају став генерације према нечему. Осмишљавање слогана посао је који уради свако одељење, а трошкове штампања сносе ученици. Обичај је да се тако одштампане мајице носе последње недеље у школи.

Једно одељење Прве основне школе у Ваљеву имало је намеру да наручи мајице са натписом “Шта ће нам диплома, кад је нема ни Тома”.
– Ми смо осмислили слоган и цело одељење је дало новац за штампање мајица, међутим, када је то чула директорка, запретила је да ће нам отказати прославу матуре. И ми смо одустали. Што се тиче идеје за слоган, нисмо много размишљали, једноставно, сви знају да се дипломе могу купити, а ми смо негде између редова хтели да кажемо да нам такве дипломе не требају – каже један од ученика из тог разреда.

Ипак, како тврде Ваљевци, ових дана могу се видети поједина деца у таквим мајицама на улици, али на питање из које су школе одговарају лажно, јер страхују да ће остати без прославе матурске вечери или да ће бити кажњени.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, истиче за “Ало!” да политичари морају да воде рачуна какав пример дају деци.

– Матуранти би требало да се баве полагањем матурским испита, а не политиком. С друге стране, политичари треба да мисле какав пример дају деци – наглашава Крстић.

Директорка без коментара

Милева Мојић, Фото: Фејсбук

До коментара директорке Милеве Мојић покушали смо да дођемо у току дана, међутим, како су нам рекли у тој школи, она је до 14 часова била на састанку, после којег се није вратила на своје радно место.

 

Драгана Томић, Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four + four =