Почетна » Мегатренд променио име у „Универзитет Џон Незбит“

Мегатренд променио име у „Универзитет Џон Незбит“

од admin
0 коментар

Након што му је углед озбиљно доведен у питање прошле године низом скандала са сумњивим докторатима, Мегатренд универзитет јуче је променио име. Одлуком Савета Мегатренд универзитета зваће се „Универзитет Џон Незбит“.

Одлука о промени имена образложена је „новим развојним концептом универзитета“ и „новим правцем развоја“ , без прецизнијег објашњења који је то концепт и у ком правцу ће бивши Мегатренд универзитет сад да се креће.

Мића Јовановић, оснивач

Званична промена имена биће саопштена у понедељак 20. априла, на подневној конференцији за штампу, а име је промењено уз писмену сагласност Џона Незбита.

Ко је Џон Незбит и шта је „футуролог“

Џон Незбит, у средини

Ко је Џон Незбит? У саопштењу поводом промене имена, наведено је да се ради о „водећем светском футурологу“, који је „један од највећих мислилаца данашњице“.Предвидео је, пише у саопштењу, кризу Европске уније, светску финансијску кризу и снажни економски раст Кине. Добитник је, како је наведено, 17 почасних доктората, међу којима и, очекивано, докторат Мегатренд универзитета.

Иако у Србији не постоји звање футуролог, у свету је оно присутно у друштвеним наукама, највише економији.

Футурологија је студија садашњих трендова ради предвиђања будућег развоја.

Примера ради, компанија “Форд” има запосленог футуролога чије су пројекције кључне у одлуци менаџмента какве ће аутомобиле, врсту опреме или мотора понудити за неколико година.

Иначе, занимљиво је да су на, сада већ бившем „Мегатренду“, 2009. године почасне докторате добили Милутин Мркоњић и Џон Незбит.

С.П.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар