Почетна » МИГРАНТ СТЕ У СРБИЈИ И ХОЋЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПОСАО?! Влада Србије вам даје 1,4 милиона динара!

МИГРАНТ СТЕ У СРБИЈИ И ХОЋЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПОСАО?! Влада Србије вам даје 1,4 милиона динара!

од admin
0 коментар

Ово уредба изазвала је опречна мишљења

Влада Србије донела је уредбу о програму подстицаја за мигранте у 2017. години којом је предвиђено да се из буџета издвоји 320 милиона динара да би се побољшали услови живота тим људима, пише Блиц у данашњем издању.

Како лист наводи, то практично значи да ће породице миграната моћи да добију од 200.000 динара, колико је предвиђено за покретање сопственог бизниса у пољопривреди или занатству, до 1.400.000 динара колико је држава спремна да финансира куповину и адаптацију сеоског домаћинства да би им се обезбедио кров над главом, док су у расељеништву.

За новац из републичког буџета конкурисаће локалне самоуправе које ће процењивати који ће вид помоћи мигранти добијати.

Према сазнањима Блица, Влада Србије се определила за такав начин побољшања услова живота јер је очигледно да решавање њиховог избегличког статуса у Србији може да потраје дуже него што се процењивало.

Позивајући се на неименовани извор, лист је навео да због рестриктивне политике за пријем миграната у ЕУ њихов број у Србији расте па је Влада одлучила да тим људима пружи хуманије услове живота, а процењено је и да је то дугорочно јефтиније за државу јер ће мигранти зарађивати за живот, што сада није случај.

Ова вест изазвала је бројне коментаре на нашим страницама на друштвеним мрежама.

 

 

 

 

Еспресо.рс / Бета / Бизлифе

Можда ти се свиди

Оставите коментар

10 − three =