Почетна » Миловановић (ДВТ):Снажно охрабрење тужитељкама Савовић и Пауновић, надам се мноштву таквих гласова

Миловановић (ДВТ):Снажно охрабрење тужитељкама Савовић и Пауновић, надам се мноштву таквих гласова

од Други Пишу
0 коментар

Изборни члан Државног већа тужилаца (ДВТ) Предраг Миловановић данас је „снажно подржао“ тужитељке Бојану Савовић и Јасмину Пауновић, смењене у „предмету ЕПС“, наводећи да то „дешавање мора да се разреши у ДВТ“.

„Да хамлетовски кажем, има нешто труло у Вишем тужилаштву у Београду. Може се закључити да тамо очито постоји нека врста зулума“, рекао је Миловановић, за ТВ Н1, позивајући тужиоце који имају проблема да се јаве ДВТ.
Како је рекао, он ће, као члан ДВТ, у случају Савовић и Пауновић, „искористити све механизме које има и поступити из своје надлежности“.

Према његовим речима, има још случајева неке врсте шиканирања према тужиоцима које је спровео председник тог тужилаштва Ненад Стефановић.

Миловановић, који је широј јавности познат као тужилац у случају паљења куће новинара Милана Јовановић, је иступање две тужитељке назвао „вапајем“ и „охрабрењем“ да се и други из тужилаштва јаве с таквим проблемима па то може постати и „мноштво“ гласова.

Према његовим речима, у јавности је „перцепција“ да су смењене, док би као правник рекао да су „елегантно склоњење“ и да је са променом годишњег распореда рада тужилаца урађена „злоупотреба и манипулација“.

Он је рекао да уставним амандманима и новим тужилачким законима, који су недавно усвојени, тужиоци добијају већу самосталност у раду.

Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар