Почетна » Министарка здравља: Пацијенти на листи чекања на Бањици ће доћи на ред раније, а не 2033.

Министарка здравља: Пацијенти на листи чекања на Бањици ће доћи на ред раније, а не 2033.

Обећали су да ће решити листу чекања

од Други Пишу
0 коментар

Министарка здравља Србије Даница Грујичић је рекла вечерас да ће грађани са листе чекања на операцију, на београдском Институту „Бањица“ доћи на ред раније, а не тек 2033.

„Договорили смо се да, чим се заврши реконструкција ‘Бањице’, да их ослободимо дежурстава и трауматологије, тако да ће они радити само листу чекања“, казла је она за РТС.

Према њеним речима, није добро што они имају листу чекања за ревизију одређених пацијената који су оперисани на другим местима.

„Обећали су да ће решити листу чекања, радним данима кад буду радили. Да ли ће радити суботом и недељом, какав ће распоред направити њихов директор, то је ствар ‘Бањице’“, рекла је Грујичићева.

Истакла је да, на пример, у Крагујевцу и Чачку нема листа чекања за катаракту и да би грађани, уколико се изјасне да желе, могли тамо да буду оперисани.

РТС је навео да су „највећа рак-рана“ здравственог система Србије листе чекања, те да тренутно више од 74.000 грађана чека на неку дијагностичку процедуру или операцију.

Примера ради, 2.606. пацијент на листи чекања Института „Бањица“ ће на ред доћи тек 2033. године, али министарка тврди да ће доћи раније.

 

Фонет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар