Почетна » Министарки упућен позив да лично посече храст на Коридору 11

Министарки упућен позив да лично посече храст на Коридору 11

од admin
0 коментар

Месна заједница на Савинцу упутила је позив министарки саобраћаја Зорани Михајловић да дође и лично посече храст-запис стар 600 година.

Реч је о храсту који се налази на Коридору 11 на деоници Љиг-Прељина, где је траса аутопута стигла на 150 метара са обе стране, али му због бројних протеста да се сачува, јер је „свето дрво“ с традицијом, нико не прилази.

Министарство је недавно саопштило да ће храст бити посечен и да се траса неће измештати због захтева мештана и еколога.

„Ми смо одучили да позовемо министарку да она приступи сечи храста, нека се три пута прекрсти и нека три пута удари секиром у стабло шестогодишњег свеца и после нека упале моторне тестере“, рекао је Милиша Николић, председник месне заједнице на Савинцу.

Он истиче да га ни Турци ни комунисти нису такли храст, „али је дошло време да га руше они који се крсте и Богу моле, а ми против силе не можемо и једино желимо да буде свечано посечен“.

Николић је данас новинарима рекао да је једини кривац за све ово пројектант који је радио у кабинету, а није изашао на терен да види куда траса аутопута пролази.

„Ми смо указивали да је тај део пројекта на штету Србије, јер је могао да заобиђе Савинац, не би се градила два тунела, нити се измешато локални пут и река Дичина, а био би краћи за два километра“, рекао је Николић.

 

(N1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five × three =