Почетна » Министарство поднело кривичну пријаву против 14 особа због несреће у руднику „Соко“

Министарство поднело кривичну пријаву против 14 особа због несреће у руднику „Соко“

од Други Пишу
0 коментар

Поводом несреће која се догодила у руднику „Соко“, Министарство рударства и енергетике поднело је кривичне пријаве против 14 особа.

„Као што је потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић најавила, Министарство је јутрос предало кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Нишу против 14 лица због кривичног дела тешко дело против опште сигурности људи и имовине, јер сматрамо да су осумњичени одговорни за извршење овог тешког дела због којег је 8 рудара страдало, а њих 20 повређено“, изјавила је данас Јованка Атанацковић, државна секретарка Министарства рударства и енергетике.

Она каже да су пријаве поднете против особа за које сматрају да су одговорне јер се извођење радова вршило на основу неисправне и неважеће документације, за нечињење или чињење супротно прописима у ноћи када је дошло до несреће у руднику „Соко“.

„Затим, сматрамо да постоје индиције да су наручили израду Техничког рударског пројекта на основу допунског и главног рударског пројекта за које нису имали одобрења ресорног Министарства или су одобрења истекла. Такође вршена је техничка контрола која није проверила све чињенице и која је тврдила да одобрења постоје, иако их није било. Тужилаштву су предате све информације са документацијом и аудио записима којима Министарство располаже о несрећи у руднику „Соко“, укључујући и записник рударске инспекторке, јер желимо да се још једном испитају све околности и да би се утврдила истина о несрећи. Такође смо о садржају кривичне пријаве, којом је обухваћено 14 лица информисали и Републичко јавно тужилаштво у Београду, јер сматрамо да највише инстанце треба да испитају све чињенице“, закључила је Атанацковић.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар

9 + 19 =