Почетна » У школе стигао допис министра: „Снажна препорука“ да се ђаци вакцинишу

У школе стигао допис министра: „Снажна препорука“ да се ђаци вакцинишу

од admin
0 коментар

 Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја, који је потписао Бранко Ружић, наводи се да је Кризни штаб за сузбијање заразних болести КОВИД-19, на 82. седници одржаној 28. јула ове године, донео закључак у ком се школама снажно препоручује да се ученици старији од 12 година вакцинишу против болести ЦОВИД-19 у складу са актуелним Стручно-методолошким упутством за спровођење ванредне препоручене имунизације против коронавируса Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

„Препоручујемо и свим онима који то до сада нису урадили, да се вакцинишу у наредном периоду, јер тиме дају допринос како личној сигурности и заштити од епидемије, тако и заштити свих осталих учесника у образовно-васпитном раду“, навело је Министарство просвете.

У допису се ово министарство захваљује свим запосленима у установама образовања и васпитања који су уважили препоруке надлежних да се вакцинишу и на тај начин дали свој, како се наводи, допринос стварању безбедних услова за нормализацију образовно-васпитног рада.

„Како се приближава почетак нове школске године, а у жељи да се ученици у пуном обиму врате у школске клупе и да се образовно-васпитни рад од 1. септембра ове године остварује на уобичајен начин, непосредно у простору школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја приступило је припреми инструкција за образовно-васпитне установе. Организација образовно-васпитног рада непосредно у простору школе у највећој мери зависи од актуелне епидемиолошке ситуације, јер је безбедност и заштита здравља ученика и запослених један од кључних приоритета“, наводи се у допису.

Александар Настевски  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар