Почетна » Министарство просвете: Валидност факултетских диплома стечених у Србији се не доводи у питање

Министарство просвете: Валидност факултетских диплома стечених у Србији се не доводи у питање

од admin
0 коментар

 

Из Министарства просвете наводе да је Европска асоцијација за осигурање квалитета у високом образовању (ЕНQА) тражила да се документује да је спроведен поступак акредитације бар пет високошколских установа, односно студијских програма по тој методологији, да би доказали да не само да је формирана нова методологија већ и да је примењена у пракси, што је и урађено.

„За потребе представљања примене новог система акредитације по новој методологији рецензентском тиму ЕНQА спроведен је поступак акредитације студијских програма следећих високошколских установа: Универзитет Сингидунум, Електротехнички факултет Београд, Електронски факултет Ниш, Машински факултет Београд, Факултет организационих наука Београд, Математички факултет Београд и Факултет инжењерских наука Крагујевац“, саопштено је.

Како се наводи „Универзитет Сингидунум је први у марту поднео захтеве за акредитацију својих студијских програма, од којих су два акредитована у јуну, док су остали наведени факултети поднели захтеве за акредитацију студијских програма крајем јуна, и ти студијски програми акредитовани су почетком октобра“.

„Нова методологија је омогућила значајно повећање ефикасности спровођења поступака акредитације. Имајући у виду да су наведене установе предале уредну и озбиљно припремљену документацију, већина студијских програма свих ових установа је акредитована у року од приближно три месеца. Треба нагласити да рецензентски тим ЕНQА није имао ниједну примедбу на ове спроведене акредитације“, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар