Почетна » Миодраг Стојковић поднео оставку: Више није професор Медицинског факултета

Миодраг Стојковић поднео оставку: Више није професор Медицинског факултета

од admin
0 коментар

„Ма колико једно око било тужно, друго не престаје да се осмехује“, написао је Стојковић на Тwиттеру.

Он је објавио и образложење због чега одлази са места професора које је упутио ректору Универзитета у Крагујевцу Ненаду Филиповићу и декану факултета медицинских наука Владимиру Јаковљевићу.

Стојковић, између осталог, наводи да је разлог оставке одлука о промени финансирања опреме и рада Центра за истраживање матичних ћелија и Банке матичних ћелија.

 

„Том одлуком се значајно одступа од реализације Пројекта одобреног и од Владе Србије, а којом директно утичете на функционалност и остваривање циљева. Сигурно вас не треба подсећати да је захваљујући мени Крагујевац добио пројекат и центар, али ваша одлука и одступање од пројекта је и одступање од принципа добре Управе – искључили сте конзистентност, комуникацију, непристрасност и одсуство злоупотребе положаја“, навео је Стојковић у образложењу.

Миодраг Стојковић један је од најпризнатијих српских генетичара. Дипломирао је на Ветеринарском факултету у Београду, а докторирао 1996. године на Ветеринарском факултету у Минхену у области ембриологије и биотехнологије.

Бави се научним радом из области генетике и професор је на Медицинском факултету у Крагујевцу, где је и шеф катедре за хуману генетику. Један је од првих научника у Европи који заједно са проф. Екхардом Волфом и др. Валеријем Закхартченком почиње интензивно да се бави клонирањем домаћих животиња.

Оснивач је специјалне болнице за лечење стерилитета Спебо у Лесковцу.

Бојана Миловановић    Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × one =