Почетна Друштво Млади кромпир до 300 динара, понуде на пијацама

Млади кромпир до 300 динара, понуде на пијацама

од Други Пишу
0 коментар

Радни дан није спречио суграђане да обаве куповину на пијаци и обезбеде свеже воће и поврће, а права адреса за то јуче је била пијаца на Зеленом венцу.

Понуда на овој тржници била је разноврсна, а највише се тражио тек пристигли млади кромпир, чија се цена у просеку креће од 150 до 300 динара за килограм овог поврћа.

Свеже роткивце могу се наћи на скоро свакој тезги, а цена им иде и до 80 динара. Тражила се и зелена салата, а цена овог зелениша креће се у просеку од 40 до 80 динара. За везу младог лука издвајало се од 60 до 80 динара, док је цена црног лука у односу на претходни период нешто нижа и износи око 200 динара.

Свеж, очишћен спанаћ куповао се на пијаци „Зелени венац“ по цени од 100 динара. Ситнији, крупнији краставац увек је актуелан на пијацама, а килограм овог зеленог поврћа кошта у просеку од 100 до 300 динара.

Када се заврши куповина зеленог поврћа, суграђани прелазе на намирнице црвене боје. За килограм парадајза потребно је издвојити и до 300 динара, док се „чери“ парадајз може пазарити за 100 динара више.

Корпица од пола килограма црвених крупних јагода држи цену већ дуже време од 200 динара. На тезгама и даље има јужног воћа, али им је цена нижа него раније, па је, тако, за килограм мандарина потребно издвојити 180 динара, док је раније за ово наранџасто воће било потребно и 250 динара. Банане, лимун, киви, такође имају нижу цену која се креће од 120 до 200 динара.

Атракција за туристе

ТУРИСТИ који бораве у главном градурадо свраћају на наше пијаце, а како је Зелени венац у центру, тамо се често могу сусрести. Накупци на „Зелењаку“ кажу да их често посећују страни држављани и да се интересују за свеже намирнице и купују све, од свежих печурака, кромпира, јагода до меда којег има на овим тезгама.

foto Privatna arhiva

Т.Н.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар