Почетна » Муштерија у секси шоповима више него икад, а ево шта о МАШТОВИТОСТИ СРБА говори њихов избор помагала

Муштерија у секси шоповима више него икад, а ево шта о МАШТОВИТОСТИ СРБА говори њихов избор помагала

од admin
0 коментар

Иако важимо за конзервативну нацију, на тржишту Србије све је већа потражња за еротксим помагалима, вијагром, цијалисом, и другим препаратима за потенцију, о чему сведочи све већи број класичних, али и онлајн шопова који ову робу нуде.

Тако је, према званичним подацима, како пише „Курир“, потрошња лекова за потенцију више него удвостручена за последњих пет година, док су и све учесталије заплене илегалних лекова и суплемената за јачање мушкости, а чија се продаја оглашава чак и по бандерама на улици, што отвара питање здравствене безбедности тих таблетица.

Непрегледни рафови „играчака“ и стимулатора

У београдским сескс-шоповима тврде да продају искључиво безбедне, лиценциране супстанце и атестирану робу, коју регуларно увоземахом из Немачке, Холандије и Француске. Асортиман секс играчака и стимулатора је, чини се непрегледан, али су како кажу, најповољнији производи вибратори, навлаке и креме за пенис.

– Највише се траже вибратори, креме за јачање потенције, навлаке, лубриканти, маске, секси женски веш, лисице парфеми са феромонима за привлачење супротног пола и сличне класичне ствари. Што се ове робе тиче, Срби нису много маштовити, неће кожу, бичеве, љуљашке и неке новије ствари за везивање, а које су тренд међу Европљанима – каже за Курир Влада из једног од настаријих секси-шопова у престоници.

Даме слободније

Истиће да су даме слободније и опуштеније када бирају пазар, док се мушкарци више снебивају.

– Купци су скоро подједнако и жене и мушкарци, који начешће секс помагалима и вешом желе да обрадују своје партнерке, а тиме и себе. Иако има све више интернет портала који нуде ову робу, често непознатог порекла и квалитета, нама у радњи промет не опада. Људи воле да опипају оно што купују, овде добију савет који би производ најбоље задовољио њихове потребе, а знају и да је роба безбедна и исправна – прича Влада.

Освежава дух

Психирајтар и сексолог Јован Марић потврђује да су Срби све заинтересованији за сексулна помагала.

– То не значи да смо импотентнији, већ да смо постали слободнији када је секс у питању. Порно индустрија има најширу публику свуда у свету, па тако и у Србији, па су се парови ослободили да пробвају нешто ново. Како промена амбијента освежава дух, тако и промена сексуалитета (поначања у сексу) освежава тело – истиче Марић, пише овај лист.

Опрезно с пилулама

Професор Јован Марић истиче да су вијагра и цијалис проверено делотворни, али да их треба куповати искључиво у апотекама.

– Порекло лекова и разних суплемената који се продају по порталима, шоповима и сличним радњама непровереног су састава. Због тога су опасни по здравље, поготову јер нису делотворни или су слабијег дејства, па их људи узимају у већим количинама и могу да се предозирају ко зна све чим што стављају у те таблете. Такође се и са провереним пилулама попут вијагре и цијалиса, треба придржавати прописане дозе, јер превелике могу изазвати кардиоваскуларне проблеме.

Лекови за потенцију

Према евиденцији Агенције за лекове и медицинска средства Србије, регистрована су четири лека за терапију еректилне дисфункције, по генеричком називу: силделнафил, тадалафил, варденафил, аванафил.

Расте потрошња лекова за потенцију

Година – Продатао кутија

2013. године – 204.934 кутије

2014. године – 316.858 кутија

2015. године – 390.665 кутија

2016. године – 427.173 кутије

2017. године – 449.449 кутија

Курир/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар