Почетна » НАЈТУЖНИЈА ПРИЧА СРБИЈЕ: Малишан напуштен сам у болници, а писмо ове мајке ће вас расплакати

НАЈТУЖНИЈА ПРИЧА СРБИЈЕ: Малишан напуштен сам у болници, а писмо ове мајке ће вас расплакати

од admin
0 коментар

Прича о четворогодишњем малишану који је у новосадској болници, а већ 13 месеци га нико није посетио, потресла је Србију.

Дечак је тешко болестан и од како су га довезли на лечење, нико се више није појавио да га види. Погођена његовом судбином, али и судбинама остављене, претучене, злостављене и занемарене деце, блогерка Вештица без метле написала је писмо под називом „Дечаковој мајци“.

Писмо са њеног блога преносимо у целости:

„Дечаковој мајци,

Оној која је оставила своје дете у новосадској Дечијој болници и није се појавила годину дана.

Оној, чије дете има само 4 године и још више дијагноза и вероватно највећу жељу – да га мама загрли.

Оној, каквих је све више.

Оној, којој би требало одстранити целокупан систем органа за репродукцију.

Оној, која је пијана претукла и изгризла своје двоје деце. Оној, која је угушила четворо своје новорођенчади чим су први пут удахнули.

Оној, која је прикривала мужа и синове који су силовали њену кћерку.

Оној, која је дозволила да јој манијак силује трогодишњу девојчицу.

Оној која је, заједно са својим партнером, претукла свог рођеног сина на смрт.

Оној која је… Мајка?

Дете је институција, светиња, дар, комад твог меса, кап твоје крви,највећа срећа и највећа бол. Дар живота или Бога, свеједно је… Твоје је да га обликујеш, да од њега направиш бољег човека од себе…Твоје је да бдиш над сваком његовом сузом, температуром, гипсом, модрицом, опоменом, свађом, јединицом, симпатијом, жељом, надом, тугом, огреботином.

Твоје је да га грлиш и кад имаш гомилу веша за пеглање и пуну судоперу судова. Твоје је да са њим правиш градове од лего коцкица и кад те боли глава и кад имаш гомилу проблема. Твоје је да му обезбедиш оно што му је најпотребније – ОСМЕХ.

Твоје је и да га опоменеш кад погреши и да га казниш кад заслужи. Твоје је, пре свега, да му даш пример. А ти, јадни и чемерни свете, који окрећеш главу од дечије патње, ћутиш и склањаш се јер мислиш да те се то не тиче, а гураш нос у туђе кухиње и туђе кревете.

Ти, који си стигао до подрума савести, изокренуо систем вредности и срозао се до нивоа ријалитија…Ти, свете, треба да схватиш да на овој деци остаје будућност, да су то неки нови председници, министри, лекари, инжињери, али и нови манијаци, психопате, насилници и криминалци…

Све зависи какав пример су им родитељи дали. Дочекаћеш, свете, можда нови потоп, кад Бог схвати да ово ништа не ваља и да ће морати све испочетка…“

вестицабезметле.wордпресс.цом/Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар

sixteen + ten =