Почетна » НАПРЕДЊАК ЖАРИ И ПАЛИ СРБИЈОМ: Државни секретар у МУП-у претио члановима Националног савета Рома!

НАПРЕДЊАК ЖАРИ И ПАЛИ СРБИЈОМ: Државни секретар у МУП-у претио члановима Националног савета Рома!

од admin
0 коментар

Више чланова Националног савета Рома оптужило је државног секретара у Министарству унутрашњих послова Милосава Миличковића да је претио члановима тог тела како би спречио смену актуелног руководства Националног савета.

Чланови Националног савета Рома су навели да је јучерашња седница тог тела прекинута у моменту када је требало да се изгласа неповерење председнику Савета Витомиру Михајловићу, високом функционеру Социјалдемократске партије Србије.

– Седница је прекинута, упркос томе што је непосредно пред почетак гласања постојала већина за смену. Наиме, у току дискусије је уследио позив државног секретара Милосава Миличковића двојици чланова Савета, иначе припадника МУП-а Србије, са јасним наређењем да морају да гласају за досадашњег председника и актуелно руководство, јер ће у супротном добити отказ, наводи се у саопштењу за јавност.

Иначе, Миличковић, члан Српске напредне странке, претио је одборницима у Скупштини Општине Младеновац поводом смене Дејана Чокића из ДС-а. Он је тада за Телепромптер.рс рекао да је Миличковић руководио акцијом насилног преузимања власти.

У саопштењу чланови Националног савета Рома наводи се да је иницијатива за смену Михајловића била покренута због злоупотребе положаја, ненеменског трошења средстава и непотизма.

Чланови Националног савета Рома који су били за смену Михајловића затражили су од председника Владе Србије Александра Вучића, потпредседнице владе Зоране Михајловић, министра полиције Небојше Стефановића и директорице Канцеларије за људска и мањинска права Сузане Пауновић да се “изјасне према политичком терору усмереном према представницима ромске заједнице”.

Они су од актуелног руководства Националног савета Рома затражили да поднесе оставку и да тај нацин омогући да се што пре усвоји Стратегија за унапређење положаја Рома и Акциони планови који су важни за отварање поглавља 22. и 23, а самим тим да се скине одговорност са ромске заједнице од могућег неуспеха у преговарачком процесу.

 

(telepromter.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seventeen + 19 =