Почетна » ХОЋЕ ЛИ ПОНОВО ДОЋИ И „ПОДРШКА“? Тражио је одлагање али наставак суђења Симоновића због паљења куће нашем новинару ипак сутра

ХОЋЕ ЛИ ПОНОВО ДОЋИ И „ПОДРШКА“? Тражио је одлагање али наставак суђења Симоновића због паљења куће нашем новинару ипак сутра

од admin
0 коментар

 Уочи главног претреса у случају паљења куће новинара Милана Јовановића, који је заказан за петак, 26. јул, браниоци Драгољуба Симоновића поднели су захтев за одлагање због коришћења годишњег одмора, али је тај захтев суд одбио, сазнаје Цензоловка.

Осим Симоновићевих адвоката, идентичан захтев поднели су и браниоци Владимира Михаиловића и Игора Новаковића, али је и њих суд све одбио.

Адвокатица новинара Јовановића Ана Матић Алимпијевић рекла је за Цензоловку да остаје да се види да ли ће одбрана „користити неке друге могућности, попут изненадне болести и слично“.

На суђењу је до сада само прочитан оптужни предлог, тако да у наставаку суђења Симоновић и остали оптужени треба да се изјасне да ли су криви.

На првом рочишту Симоновић се није појавио, уз образложење да није добио позив. На претходно је дошао а испред суднице га је чекало тридесетак присталица.

 

Одбрана је тражила да се главни претрес не отвори, тврдећи да је оптужни предлог неоснован, али је судија, после међусобног убеђивања са адвокатима одбране, то ипак урадио.

Новинар Јовановић, који је објавио више текстова у којима је означио Симоновића као одговорног за разне малверзације, оценио је да је реч о опстукцији.

Симоновића тужилаштво терети да је наложио паљење аутомобила Јовановићу и за то обећао награду, па је крајем прошле године у његову гаражу убачен молотовљев коктел, од којег је изгорела кућа и причињена штета већа од пет милиона динара.

Тужилаштво је за Симоновића предложило максималну казну од осам година затвора, за тешко дело против опште сигурности.

За остале оптужене предложило је казне од пет до шест година, док је са једном особом закључен споразум о признању кривице за казну од пола године кућног затвора.

Симоновић је поднео оставку на функцију у општини и Српској напредној странци, тврдећи да је реч о поличком обрачуну са њим.

Након што је оптужен, Симоновић је тужио Јовановића због тврдњи које је у текстовима изнео против њега.

Буџетска инспекција прошле седмице почела је да контролише финансијско пословање општине Гроцка за време док је Симоновић био на њеном челу.

 

ЕЖИ, Цензоловка, УНС

Можда ти се свиди

Оставите коментар