Почетна » Наставља се агонија: Девојчицу коју су шетали по болницама ни данас нису примили код лекара

Наставља се агонија: Девојчицу коју су шетали по болницама ни данас нису примили код лекара

од Други Пишу
1 коментар

Девојчица Анђела Глишић, повређена у несрећи код Обреновца, коју су надлежни 10 сати шетали из институције у инститицију да би добила медицинску помоћ, ни данас није имала више среће. Њој је требало да буде пружена помоћ у Институту за ментално здравље у Палмотићевој улици због траума које је преживела, али је одбијена пошто је на преглед довео отац, а не мајка која јој је законски старатељ.

Родитељи девојчице Анђеле (15) су разведени, али њен отац Александар Глишић за Н1 каже да не разуме због чега им неко јуче у Ургентном центру, када им је дат упут за Палмотићеву, није рекао да с њом мора да оде мајка, као и да је ово први пут да им неко из тог разлога одбије да пружи лекарску помоћ.

„Јуче нас то нико није питао, нити нам је ико споменуо да ако смо разведени треба да дође мајка. Ја сам ћерку довео јер је бивша супруга на послу. Ми заједнички бринемо о детету, иако старатељство има супруга и ћерка живи са њом“, рекао је Глишић.

Он је нагласио да до сада са лекарима нису имали таквих проблема да их неко враћа са прегледа.

Када су јутрос стигли на преглед у Палмотићеву, на који их је јуче упутио директор Ургентног центра, на шалтеру су их, прича Глишић, прво питали да ли су супруга и он разведени. Потом су их позвали у ординацију где им је речено да не могу да их приме и да морају да дођу у понедељак и то – са новим упутом.

„Разочаран сам, дете више нема снаге да пролази кроз такав здравствени систем и да је опет шетају од врата до врата“, навео је отац девојчице.

Он је за Н1 испричао и да је министар здравља Златибор Лончар био тај који их је позвао и требало је јуче да их прими, али се и то изјаловило. Уместо Лончара примио их је, препричава Глишић, директор Ургентног центра.

Управо је директор Ургентног центра предложио да девојчицу, због траума које је преживела, прегледају стручњаци у Палмотићевој и позвао је колеге да јој тамо закажу прелед.

Када су јутрос на њега дошли, уместо помоћи, Анђела Глишић доживела је – да је лекари поново одбију.

Подсећамо, у несрећи у судару аутобуса и камиона код Обреновца која се догодила 21. маја једна особа је погинула и више од 20 њих је повређено.

Међу повређенима била је и Анђела Глишић. Она је практично остала без медицинске помоћи – надлежни из готово свих медицинских установа у Београду су је „шетали“. Задобила је повреде, руке, врата и леђа. Њен отац за Н1 тада је још рекао да је љут на систем јер, једноставно, не функционише.

Foto N1

Јелена Мирковић, Д. П.   Н1

 

Можда ти се свиди

1 коментар

KOBRA мај 31, 2024 - 15:57

Sve mi ovo malo ne pije vodu posto covek o kome pricate je aktivni Policajac u Sup-Obrenovac a kao drugo ko te pita ko je zakonski roditelj kada dovedes dete sa uredno overenom knjizicom ne pise ti na celu da si razveden a ovo mi sve deluje kao cista laz i dezinformacija.

Понови

Оставите коментар