Почетна » Не дамо Јадар: У Недељицама згрожени изјавом Вучића, блокаде од 3. јануара

Не дамо Јадар: У Недељицама згрожени изјавом Вучића, блокаде од 3. јануара

од admin
0 коментар

 

Петковић каже да је послат захтев да се Рио Тинто папиролошки врати на почетак и додаје да је за њих могуће да се изађе из пројекта Јадар.

„За нас је реално, зашто није могуће? Ако се испостави да нешто није еколошки, ако стручњаци тврде да тај процес прераде не може да буде здрав, да ће доћи до девастације природе, шта је проблем што је неко уложио 400 милиона у истраживања“, пита се он.

Позива све људе да им се придруже на блокадама, како би имали координацију и додаје да већ имају четири локације.

„Недељице, Прељина, између Косјерића и Пожеге, и од Јагодине према Крагујевцу. После тога субота 8, па субота 15, па да видимо ко ће да попусти. Блокаде сваке суботе, нећемо 1. јануара због Нове године, крећемо 3. Видећемо како ће се ситуација одвијати“, казао је Петковић.

Наводи да су за сада блокаде само у организацији Савеза еколошких организација Србије (СЕОС).

„Позивамо све невладине и еколошке организације да нам се придруже, надам се да ће и Крени-Промени да подржи“, рекао је Петковић и додао да мисли да може да се врати онолики број људи, као неким претходних субота.

„Сигуран сам, видим по друштвеним мрежама, људи једва чекају да се настави та прича“, каже.

Ћута: Само нека се блокира, Рио Тинто дефинитивно није решио да иде из Србије

Еколошки активиста Александар Јовановић Ћута рекао је за Нова.рс да ће се придружити најављеном протесту 3. јануара и истакао да је добро да се протестује.

Јовановић је рекао да је ова организација на последњем протесту најавила блокаде после Божића, али да ће се придружити скупу 3. јануара и „да је добро да се протестује“.

„Још увек нас нису обавестили о томе, али нема ту ничега спорног. Ми смо на задњем протесту најавили да ћемо наставити блокаду после Божића, али свакако ћемо се прикључити новој блокади. Позивам све грађане да се прикључе, да нас дође што више и да направимо велике блокаде. Само нека се блокира, јер Рио Тинто дефинитивно није решио да иде из Србије“, подвукао је Јовановић.

Н1 Београд, нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар