Почетна » Не давимо Београд: Линијски парк прикрива велику приватизацију обале

Не давимо Београд: Линијски парк прикрива велику приватизацију обале

од Други Пишу
0 коментар

Активисти покрета „Не давимо Београд“ најавили су да ће у суботу разговарати са грађанима о штетним последицама пројекта „Линијски парк“ којим се, како су навели, прикрива велика приватизација обала и изградња комерцијалних објеката на заштићеним површинама.

„Иза најављене изградње ‘Линијског парка’ крије се опасан пројекат изградње више стотина хиљада квадратних метара стамбено-пословног простора и комерцијалних садржаја на Старом граду и Палилули који нашу реку и приобални појас претварају у још један извор прихода бахатих инвеститора и корумпиране власти“, навео је покрет.

Питају надлежне како изградња преко 200 хиљада квадратних метара комерцијалног простора, само у марини Дорћол, може да носи у имену реч „парк“, осим ако се не покушава сакрити управо чињеница да ће обала Дунава бити затрпана објектима и зградама.

ЗА наше обале: Линијски парк није парк него превара

У суботу 18.6. од 17ч у парку код Споменика браниоцима Београда (у близини СРЦ Гале Мушкатировић) разговорамо са грађанима/кама о штетним аспектима овог пројекта.

Биће организоване и радионице за најмлађе суграђане

 

Општинске групе покета Не давимо Београд са Старог града и Палилуле покренуле су и петицију грађана који желе да дају подршку очувању обала као јавног добра доступног свима и противе се пројекту Линијског парка.

Разговор са грађанима најављен је за суботу код Споменика браниоцима Београда.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар