Почетна » НЕЋЕ РАДО СРБИН У ПАНДУРЕ! На конкурс у МУП Србије јавило се срамно мало младића! (ФОТО)

НЕЋЕ РАДО СРБИН У ПАНДУРЕ! На конкурс у МУП Србије јавило се срамно мало младића! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Министарство унутрашњих послова – Одељење за стручно образовање и обуку, уз подршку Мисије ОЕБС-а, организовало је јуче Дан отворених врата у Полицијској управи за град Београд, за све грађане који су заинтересовани за конкурс за пријем полазника за основну полицијску обуку.

Међутим, кино сала у Полицијској управи за град Београд остала је празна. Изгледа млади, иако се често жале „како нема посла“, нису заинтересовани ни да га нађу.

Сви кандидати, током дана отворених врата, који су се пријавили на конкурс, а који је отворен 20. јуна, могли су да сазнају све информације у вези с конкурсом за основну полицијску обуку почев од општих услова који су неопходни за 549 кандидата, колико је предвиђено за подручје Полицијске управе за град Београд, као и како изгледа поступак избора кандидата и сам квалификациони испит.

Но, изгледа нико није био претерано заинтерсован за ову обуку, нити информације о њој, иако је јасно наглашено како сви они који прођу обуку добијају посао у МУП-у.

У сали смо затекли само два кандидата и неколико новинара, који су одслушали опширну презентацију која је садржала све детаље о основној полицијској обуци која се одржава у Сремској Каменици.

Будући да је старосна доб за кандидате ограничена на оне од 18 до 24 године, један од присутних рекао је како управо та група младих људи обично говори како посла нема, а сад када се нуди 549 радних места само за територију Београда за које је услов општа образованост, четворогодишња средња школа, познавање српског језика и ћириличног писма и физичка спремност, што није тако страшно, нико се није одазвао.

Изгледа важи она стара: „траже посао, а Бога моле да га не нађу“.

 

(espreso)

Можда ти се свиди

Оставите коментар