Почетна » „НЕК’ ЦРКНУ МАМИНЕ МАЗЕ“ Учитељица одвела децу на рекреативну наставу и послала ПОРУКУ КОЈА ЈЕ СВЕ ЗГРОЗИЛА

„НЕК’ ЦРКНУ МАМИНЕ МАЗЕ“ Учитељица одвела децу на рекреативну наставу и послала ПОРУКУ КОЈА ЈЕ СВЕ ЗГРОЗИЛА

од admin
0 коментар

 Стевановићева је након неколико коментара узнемирених родитеља, али и позива директора школе Ивице Миливојевића, спорну поруку обрисала. Маријана Јевтић Симић, мајка детета коме је Стевановићева учитељица, каже за Курир да је и више него скандалозно то што је написала.

– Како да ме не увреди та порука? Заиста је преко сваке мере то што је написала! Не знам да ли је осталим родитељима у реду да учитељица поручује другарима који су остали да „цркну“. Притом то уопште нису „мамине мазе“, а можда неко није имао новца да пошаље дете на рекреативну – прича ова мајка.
 
Она додаје да њено дете и још петоро малишана није отишло претходног викенда на ово путовање у Врњачку Бању. Маријана каже да је Стевановићева слику објавила у понедељак, а да ју је учитељица након питања и коментара „Ко да цркне“ на овој мрежи блокирала.
– Ићи ћу у школу да видим шта ће да предузму, а тражићу и премештај детета у друго одељење. Не пада ми на памет више да трпим ове стресове. Заиста мислим да није адекватно да се тако понаша – узнемирено је испричала ова мајка за Курир.
Директор: „Није тако мислила“
 
Директор школе, Ивица Миливојевић потврдио је за „Блиц“ да је Весна Стевановић објавила ову реченицу на Фејсбуку. Како каже, није лично видео, али колеге су му пренеле, а школа је већ покренула процедуру, иако је учитељица и даље у Врњачкој Бањи.
 
– Погрешила је што је то написала, али мислим да није тако мислила, него се неспретно изразила – сматра директор.
– Та мајка је долазила једном и то је био неки мањи проблем, да не може да оствари комуникацију са учитељицом. Чак је и сама мајка рекла да је задовољна како се решило, а психолог има записано да су обавили разговор, није истина да школа није ништа предузела. То је само једна мајка, а јутрос је било 16 родитеља који се не слажу са њеном изјавом – тврди директор ове школе.
 
Миливојевић у одбрану учитељице каже да је дете поменуте мајке одличан ученик, „те да се учитељица заиста окомила на тог ученика, дете би имало гори успех“. Он наводи и да је већ 13 година директор те школе, а да је као предавач са Стевановићком годинама делио учионицу.
 
Покренут дисциплински поступак
 
Што се конкретних потеза тиче, директор Миливојевић за „Блиц“ је рекао да је дисциплински поступак против Весне Стевановић покренут, те да се чека њен повратак у недељу, када ће и она дати изјаву, а до тада су у телефонској комуникацији.
 
Директор је у разговору за наш лист рекао и како на екскурзиију нису отишла и нека деца која су се рање пријавила за путовање, и то због вируса грипа који је владао, и да из Стевановићкиног одељења није отпутовало укупно деветоро деце.
 
Прете јој отказ и новчана казна
 
Из Министарства просвете поручују да они неће реаговати, с обзиром на то да је у надлежности директора да покреће дисциплинске поступке у случајевима повреде радне обавезе.
 
– Имајући у виду да постоји сумња да је овде учињена повреда забране из члана 110 Закона о основама система образовања и васпитанај (дискриминација), директор је дужан да покрене дисциплински поступак. На основу члана 166 поменутог закона, мера за повреду забране из члана 110 је новчана казна, удаљење с посла и престанак радног односа – поручују из министарства

 M.M.    Блиц
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − 13 =