Почетна Друштво Нема плате због мртве мачке?!

Нема плате због мртве мачке?!

од admin
0 коментар

Више од 50 радника ЈКП „Комуналац“ из Лучана није примило плату, јер је председница Општине Весна Стамболић одбила да потпише обрачунску листу. Директор: То је политичка игра

ВИШЕ од 50 радника ЈКП „Комуналац“ из Лучана није примило плату, јер је председница Општине Весна Стамболић одбила да потпише обрачунску листу по којој је за обављени посао требало да пребаци око два милиона динара на рачун овог предузећа. Разлог је, како је навела, то што једна улица (Др Драгише Мишовића) није чишћена ниједном током новембра, а у другој улици (Цветна) није уклоњен леш мачке.

Директор „Комуналца“ Миломир Бешевић истиче да је, као и сваког месеца, обрачунска листа начињена на основу бележака радника који су износили смеће, прали улице или одржавали зеленило. Документ је послат почетком децембра, али је после неколико дана стигао одговор да председница не жели да га потпише и да пребаци новац предузећу, без чега предузеће не може да исплати зараде запосленима.

– Ми нисмо тражили да нам се тај новац поклони, ми смо га нашим радом зарадили – рекао нам је Бешевић. – Она је свој одговор документовала фотографијама на којима се види гомилица пластичног отпада у једној улици и леш мачке у другој. Ово је класична политичка игра, ваљда је свакоме јасно да угинула мачка није то што мучи председницу. То је само повод, јер иза свега стоје политика и освета зато што сам тражио да се дужницима и појединим моћницима принудно наплати дуг за воду који је у милионски. Ја и даље стојим иза такве одлуке, јер ако сиротиња плаћа, морају и милионери.

Бешевић додаје да се ова ситуација понавља сваког месеца, и да он увек мора, како каже, да моли и вуче за рукав председницу Општине да потпише обрачунску листу и пребаци новац.

УСТАЈУ – МЕТЛАРИРадници „Комуналца“ кивни су на руководство општине, а, како сазнајемо, такозвано метларско одељење најавило је протест испред кабинета председнице Стамболић, од које ће затражити објашњење због чега им касни плата.

В. ИЛИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар