Почетна » Несторовић, „стране службе, Рибникар и Дубона“: Шта се крије иза најновије теорије завере

Несторовић, „стране службе, Рибникар и Дубона“: Шта се крије иза најновије теорије завере

од Други Пишу
0 коментар

Бранимир Несторовић, народни посланик, поново је узбуркао јавност у Србији, овај пут изјавом да иза масовних убистава у Србији стоје „разноразне службе“ са циљем да дестабилизују државу, преноси Данас.

Саговорници Данаса сматрају да Несторовић врло добро зна шта прича и коме се обраћа, све у циљу да аболира пропусте институција које су довеле до највећих трагедија прошле године.

Здравко Понош, лидер странке Србија Центар, каже за Данас да ако је неко до сада имао дилему да ли је Несторовиц опозиција или је прокси власти, нека обрати пажњу на његове политичке премудрости изречене ових дана.

„Није он несвестан да су гадости то што је изговорио. Он њима само покушава да докаже да је та његова екипа антисистемска, а самим тим и опозициона. Промашај. То што изговара неодољиво подсећа на наратив скупштинских перјаница СНС тако да нема дилеме ком јату он припада“, оцењује Понош.

Према његовим речима, да овај режим није урушио институције, неке од њих би се већ бавиле “преваспитавањем господина Несторовића”.

„Овако ће још неко време бити идол полазницима СНС академије младих лидера и оцвалих чланова Јула, СРС и отпадника ДС у посланичким клупама СНС“, закључује Здравко Понош.

Драгана Ракић, заменица председника ДС, истиче за Данас да је политичка улога Бранимира Несторовића врло једноставна – довољно је да се сетимо ко га је увео у политички живот и ко га је промовисао на конференцијама за медије и заједно са њим се церекао његовим опасним глупостима о „најсмешнијем вирусу који постоји само на Фејсбуку“ и „шопингу у Милану.

„Сада Несторовић враћа дуг свом ментору Александру Вучићу тако што ствара нове теорије завере како иза масовних убистава у Рибникару и селима око Младеновца стоје некакве тајне службе, а све то само са једним циљем – да се скине одговорност са Александра Вучића и да се релативизује одговорност државе и пропусти институција у овим трагедијама“, наводи Ракић.

Према њеним речима, Бранимир Несторовић само изговара оно што креатори јавног мњења из Српске напредне странке желе да пласирају одређеној популацији.

„У овом случају СНС се обраћа делу популације за који је креиран лик Бранимира Несторовића – људима који су склони веровању у теорије завере и причом о страним службама желе да скину одговорност са државних институција и додатно унесу страх међу грађане, јер страхом се најбоље влада. Какве везе имају стране службе са тим што је син официра користећи се залихом оружја поубијао младе људе у селу?! Да ли су стране службе спречавале полицију да реагује на пријаве које су мештани подносили у вези са насилничким понашањем и злоуоптребом тог оружја док није примењено и на људе“, пита Ракић.

Само гледајте и слушајте Несторовића, додаје саговорница Данаса, и уверићете се колико је зло сконцентрисано у Српској напредној странци и чиме су све спремни да манипулишу, јер Несторовић није ништа друго него портпарол СНС-а за љубитеље теорија завере.

Према њеним речима, најстрашније је што овакве наручене изјаве додатно онеспокојавају породице убијене деце.

Адвокат Никола Лакић оцењује за Данас да тврдње народног посланика и лидера покрета МИ глас из Народа Бранимира Несторовића да иза злочина у Рибникару и Младеновцу стоје стране обавештајне службе пре свега више говоре о Несторовићу него о истини која је свима позната шта се ту заиста десило.

„Оваквим изјавама сам Несторовић релативизује све оно што се заиста десило и све оно што је дубуко потресло породице које су остале без својих најмилијих али и целокупно друштво. Он оваквим изјавама такође аболира режим Александра Вучића од сваке одговорности у овим догађајима. Није ово прва изјава којом лидер покрета МИ скандализује јавност у Србији и изношењем неситина наноси велику штету, али свакако јесте једна од изјава која уноси додатни немир и нарушава спокојство грађана Србије“, указује Лакић.

Према његовим речима, да у Србији имамо самостално тужилаштво, тужиоци би по хитном поступку позвали Несторовића да своја сазнања достави надлежним органима.

„На страну то што за такве тврдње не постоје докази, што нема ни једне чињенице која на то указује, али забрињава чињеница да оваквим поступањем неког ко претендује на високе државне функције и ко је добио одређено поверење грађана на изборима изношењем очигледних неистина наноси бол породицама настрадале деце и својим несавесним и непримереним понашањем продубљује кризу у нашем друштву“, поручује Лакић.

Foto N1

Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар