Почетна » Невреме опустошило Златар: Град величине јајета уништио усеве и оштетио путеве

Невреме опустошило Златар: Град величине јајета уништио усеве и оштетио путеве

од Други Пишу
0 коментар

Јако олујно невреме праћено крупним градом током поподневних сати погодило је села на територији нововарошке општине. Већа материјална штета причињена је на пољопривредним усевима, али и на локалној путној инфраструктури, преноси агенција РИНА.

„Само је одједном кренуло да сипа, за пар минута све у дворишту је обелело као да је пао снег крајем новембра. Град је био величине јајета и веома јаког интезитета. Још увек нисмо отишли у баште да видимо колика је причињена штета“, кажу за РИНУ мештани.

На највећем удару су се нашла села Трудово, Штитково и Божетићи где је услед невремена причињена и штета на појединим некатегорисаним путним правцима.

„Наши путеви су због великих снегова, олуја у поприличчно лошем стању, ово невреме је само додатно погоршало ситуацију“, додају мештани.

Иначе, према најави РХМЗ могуће су краткотрајне временске непогоде праћене јаким плјусковима са великом количином падавина за кратко време, градом, јаким и олујним ветром, са највећом вероватноћом појаве на северу, западу и југозападу Србије.

Након низа тропских дана, крајем недеље се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), очекују обилне падавине.

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар