Почетна » НИЈЕ ИХ СРАМОТА ДА ОБМАЊУЈУ ДЕЦУ: Бахати Мали свесно испалио математичаре!

НИЈЕ ИХ СРАМОТА ДА ОБМАЊУЈУ ДЕЦУ: Бахати Мали свесно испалио математичаре!

од admin
0 коментар

Математичари се нису појавили на балкону како остали ученици који су освајали медаље током прошле године не би били дискриминисани, наводи Синиша Мали.

– Више од 50 ученика основних и средњих школа је освојило медаље током прошле године и имали смо најбољу намеру да их све позовемо да дођу на балкон, али је то био безбедносни ризик, рекао је Мали новинарима приликом обиласка предузећа Градска чистоћа.

Он је нагласио да нико није хтео да прави дискриминацију између тих шест и преосталих 50 ђака, а толико број ученика био би безбедносни ризик.

– Не дао бог да се нешто деси, онда бисте нас питали зашто нисте водили рачуна о томе, рекао је Мали.

Градоначелник сада мења причу. Прво је сервирана прича да постоје безбедносни ризици за седморо ученика Математичке гимназије. Нико раније није ни спомињао остале младе математичаре.

Подсетимо да је директор Математичке гимназије рекао да је била угрожена безбедност деце са медаљама из Казахстана.

– Рекли су да то није одлука Скупштине града, већ безбедносне службе, која је била задужена за дочек. Рекли су да не могу да гарантују безбедност деце, да је веома хладно и да ће бити гужва на балкону, испричао је Срђан Огњановић директор Гимназије.

Ако то није била одлука Града, зашто се јавност данас обраћа Мали испред Града, а не неко из служби безбедности? Како ствари стоје, одлуку да се млади математичари не појаве на балкону, како им је раније обећано, донели су челници Града Београда.

Како је додао, Град Београд ће током манифестације Дани Београда направити посебан пријем за те ученике у Скупштини града.

– Желимо све да их позовемо и да им покажемо да нам је стало до тога да наши млади, који су најбољи у нечему што су радили, добију подршку и града и своје државе, објаснио је Мали.

На питање новинара зашто је било најављено да ће се математичари појавити на балкону, градоначелник је поновио да није желео да се прави дискриминација међу ученицима, а физички и из безбедносних разлога није било могуће да се сви појаве на балкону.

Ако је ово истина, зашто су деци сервирали лажно обећање, па га затим повукли? Јесу ли бахати напредњаци свесни како такве лажи психички утичу на децу у развоју? Нису ни свесни какве последице њихове лажи могу да имају на остатак живота те деце. До краја живота ће памтити како их је држава испалила!

Бахати Мали се није ту зауставио.

Он је рекао да је град захвалност младим математичарима исказао тако што је испунио њихову жељу да присуствују финалној утакмици Европског првенства у ватерполу између Србије и Црне Горе.

Испунили њихову жељу? Када су то млади математичари тражили? Да ли су тражили да буду на балкону или су их бахати напредњацислагали, као што лажу и све остале грађан?

Претходно је у петак 22. јануара из Скупштине Београда најављено да ће свечани дочек на балкону Скупштине бити организован за ватерполо репрезентацију Србије и седам младих математичара који су учествовали на Међународној олимпијади у Казахстану где су освојили три златне, једну сребрну и две бронзане медаље.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eighteen − eleven =