Почетна » „Није то ваша болница и приватна прћија“: Бројне негативне реакције на одлуку Тиршове да откаже донацију СББ

„Није то ваша болница и приватна прћија“: Бројне негативне реакције на одлуку Тиршове да откаже донацију СББ

од Други Пишу
0 коментар

Након вести да је Универзитетска дечја клиника у Тиршовој одлучила да без икаквог објашњења одбије даљу донацију СББ-а, која је трајала девет година, уследили су бројни негативни коментари грађана.

Једна од хуманитарних активности коју спроводе СББ и СББ фондација јесте донација услуга телевизије и интернета различитим институцијама и организацијама, а међу њима је била и Тиршова.

Прекид донације која је трајала девет година, без образложења у СББ фондацији оценили су као „опструкцију на нивоу државе“, али су ипак позивали све болнице којима је таква услуга потребна да се јаве.

Грађани су након објављене вести у мноштву коментара истакли да је “овакав потез срамотан и за сваку осуду“.

“Хеј бре, није то ваша болница и приватна прћија, одбити СББ-ове донације, одмах се види на чију воденицу окрећете воду”

“Ја бих да питам ове у Тиршовој нешто: „Није ли вас бре срамота после ове одлуке?“.

“Знате, ово је доказ да након смене ове власти дефинитивно треба прочешљати све институције одреда и „одвојити жито од кукоља“!

Један од коментара је био да „Вучић преко својих медија хоће да утиче на децу која се лече у Тиршовој“.

“Па како зашто, Вучић хоће преко својих медија да утиче и на децу која се лече у Тиршовој, а пошто не контролише СББ који износи истину о њима, то је ту немогуће”.

Поједини корисници друштвених мрежа, директно су се обратили и самој болници уз коментар да ли планирају да „промене назив у ‘напредњачка дечија клиника’“.

На платформи Икс такође су уследиле осуде:

„Изузетно сам шокиран. Просто је срамотно и понижавајуће када се политичари (СНС-а) њиховим прљавим прстима мешају чак и у хуманитарне гестове једне компаније као што је СББ. Шта још треба да се деси да сво ово омаловажавање и опструкције са њихове стране једном заувек заврши?“

 

Неки су ишли и корак даље, нагађајући у својим коментарима ко ће бити следећи дистрибутер интернета и телевизије у тој здравственој установи.

 

Поред бројних негативних коментара, већина је поред осуде упутила и захтев руководству болнице да објасне овакав поступак одбијања хуманитарне помоћи деци која се лече у тој установи.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар