Почетна » НИЈЕ ВИШЕ САМО ЈЕДАН ДАН Почиње Недеља поноса у Београду

НИЈЕ ВИШЕ САМО ЈЕДАН ДАН Почиње Недеља поноса у Београду

од admin
0 коментар

Београдска недеља поноса свечано ће бити отворена сутра у „Миксер хаусу“, а организатори најављују низ занимљивих догађаја подељених у три целине – дебатни, филмски и културни.

Представник организационог одбора Параде поноса Бобан Стојановић каже да ће дебатни програми бити организовани у Културном центру „Град“ сваког дана од 17.30, а да ће сви заинтересовани моћи да разговарају на најразличитије теме везане за права ЛГБТ заједнице.

– Радује нас и што нам је ове године, у оквиру филмског фестивала, Кинотека изашла у сусрет и приредила током читаве недеље сет квалитетних филмова који се баве ЛГБТ тематиком – рекао је Стојановић.

Фото: Петар Марковић / РАС Србија Бобан Стојановић: Значајан помак за друштво

Према његовим речима, то је први пут да једна културна институција која припада граду, држави, стане иза дела програма Недеље поноса.

– То видимо као један мали, али значајан помак за наше друштво и за оно што радимо – рекао је Стојановић.

Током Недеље поноса ту ће бити приређене различите изложбе, вечери стендап комедије.

Према речима Стојановића, биће лепо, квалитетно и занимљиво.

– Издвојио бих такозвани Квир салон, салон визуелних уметности који се на различите начине дотиче теме сексуалног идентитета. Гошће, кустоскиње, уметнице су из уметничке групе „Цхицкс он Спеед“ – истиче Стојановић.

Дерби, па шетња у недељу

Бобан Стојановић подсећа и да ће у недељу, 18. септембра, бити организована Прајд шетња од Славије до Трга републике. Интересантно је да је тога дана требало да се одржи и вечити дерби између Звезде и Партизана, али је померен за дан раније због безбедносних разлога.

 

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар