Почетна » Ниш одустао од ватромета у новогодишњој ноћи: Новац иде у хуманитарне сврхе

Ниш одустао од ватромета у новогодишњој ноћи: Новац иде у хуманитарне сврхе

од Други Пишу
0 коментар

Дочек Нове године на Тргу краља Милана у Нишу биће организован без уобичајног ватромета, а новац који је за ту намену био планиран у буџету града биће уплаћен у хуманитарне сврхе, саопштило је данас Удружење за заштиту животиња „Пит“.

Према наводима тог удружења, одлука о преусмеравању пара у хуманитарне сврхе донета је на састанку са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски.

У том удружењу су подсетили да већ годинама кроз акцију „Стоп петардама“ указују колики проблем животињама представља употреба пиротехничких средстава.

Удружење „Пит“ позвало је и остале градове у Србији да следе пример Ниша и да новац који су планирали за набавку ватромета донирају у хуманитарне сврхе.

За сада није саопштено колико је пара планирано за набавку ватромета у Нишу, али је градоначелница Драгана Сотировски прошле недеље рекла да ће организација концерата у ноћи 30. и 31. децембра, коштати град 10,9 милиона динара.

На тргу ће, како је најављено, 30. децембра увече наступити Рибља Чорба, а у новогодишњој ноћи биће организован заједнички концерт Бобана Здравковића и Виолете Миљковић.

Unsplash/Sebastien Cordat

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар