Почетна » „НИСАМ РАЗМИШЉАО КОЛИКО ЈЕ ХЛАДНО“ Ово је Миодраг Рајковић, херој са залеђеним трепавицама који је спасавао завејане на аутопуту

„НИСАМ РАЗМИШЉАО КОЛИКО ЈЕ ХЛАДНО“ Ово је Миодраг Рајковић, херој са залеђеним трепавицама који је спасавао завејане на аутопуту

од admin
0 коментар

„Нисам ни размишљао о томе колико је хладно. Ишли смо од кола до кола и спасавали људе заглављене у снегу на ауто-путу, прво децу, болесне… Тек кад сам ушао у наше возило да се мало згрејем и кад ме је колега Милан Видојевић сликао са залеђеним трепавицама, схватио сам колико је било хладно“, скромно каже нишки ватрогасац Миодраг Рајковић (40), који је у целој Србији постао познат као херој са залеђеним трепавицама.

Херој са залеђеним трепавицама: Миодраг Рајковић

Иако ни он ни његове колеге не воле претерано медијску пажњу, Рајковић је срећан што је његова фотографија изазвала толику реакцију у Србији.

– Мени је драго због позитивних реакција због свих мојих колега. Богами, јесте захвалност за све оно што радимо. Наша је дужност да спасавамо људе, али су, као ово јуче, некада услови стварно тешки. Колега Видојевић и ја смо у АТВ-у, снежном возилу, цео дан радили. Али и све моје друге колеге су јуче имале пуно посла. И многим другим колегама су се сигурно смрзле трепавице, али их нико није сликао-кроз смех прича херој.

Овај скромни спасилац већ 16 година је припадник Ватрогасно-спасилачке јединице у Нишу. И он нема времена да ужива у „слави“ јер је дан после успешног спасавања људи на ауто-путу, био у потрази за несталим човеком код Ниша.

– Ма какав херој, то је мој посао. Не знам ни да ли су моји синови близанци дванаестогодишњи Страхиња и Угљеша, као и деветогодишњи Вукашин сазнали за то да им је тата постао познат. Још се нисам вратио кући. Не знам шта се дешавало, али ће сигурно бити поносни на тату – задовољан је Рајковић.

Vatrogasci Milan Vidojević i Miodrag Rajković

Ватрогасци Милан Видојевић и Миодраг Рајковић

Милан Видојевић (36), ватрогасац-спасилац, кривац што је Србија видела фотографију његовог колеге коме се ухватио лед на трепавицама, каже да је дозволио да се та фотографија објави да би људи видели у каквим условима они раде.

– Не треба нама никаква награда, јер су нам осмеси на лицима и захвалност у очима људи које смо спасили највећа награда. Ми само радимо свој посао, као и све наше колеге у нашој јединици и целом Сектору за ванредне ситуације – прича он.

Начелник Управе за ванредне ситуације у Нишу Срђан Митровић каже да је у целодневним акцијама спасавања људи у завејаним аутомобилима на путевима око Ниша учествовало 84 ватрогасца, који су евакуисали 22 особе

В. Торовић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар