Почетна » Нишки пијаниста пред судом због буке: Комшијама смета клавир

Нишки пијаниста пред судом због буке: Комшијама смета клавир

од admin
0 коментар

 

Вишеструко награђиваном пијанисти који је концерете изводио на београдском Коларцу, али и у Кремљу, суди се због ремећења јавног реда и мира. Телевизији Нова С потврђено је да се поступак против Аћимовића води због свирања клавира и буке коју је тиме правио 16. фебруара ове године.

“Као што свако ради свој домаћи, тако и ја да бих постигао неку врсту напретка морам да вежбам свакодневно. Не знам колико пута ми је полиција долазила на врта, што комунална, што обична, сигурно се мери десетинама. Стиче се утиск као да је овде свирање клавира окарактерисано као бука, а уметност као прекршај”, констатује уметник који живи у троуглу између Ниша, Београда и Граца.

Уколико буде осуђен, прети му новчана казна између 5.000 и 30.000 динара. Ипак, овај младић сматра да је новац мањи проблем од тога што би пресуда, уколико буде проглађен кривим, могла са собом да повуче лавину и покрене још хиљаду таквих пресуда.

“Уколико будем осуђен казну ћу платити новцем од стипендије и тако ћу државни новац вратити у државну касу”, објашањава апсурд целе ситуације.

Владимир у Грацу има где да вежба, али у Нишу код чуче нема. Да не би смета комшијама и себи навлачио полицију на врат, набавио је и тихи, електрични клавир.

Бојана Миловановић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар