Почетна » Нишкој Хитној запленили кола!

Нишкој Хитној запленили кола!

од admin
0 коментар

Због дугова од 11 милиона динара, извршитељи пописали део возног парка Завода. Пружање услуга грађанима неће бити доведено у питање, поручују лекари

Због пореских дуговања, судски извршитељи пописали су део возног парка Завода за хитну медицинску помоћ у Нишу. Иако је реч о тзв. немедицинским возилима, односно у попис за пленидбу нису ушли санитети, надлежни ипак наводе да би, уколико Град као оснивач не помогне, пословање ове установе могло бити успорено.

Две старе „заставе“ и возило марке „нисан“, нишки извршитељи крајем прошле недеље проценили су као довољну надокнаду штете у висини од око нешто више од милион и двеста хиљада динара, које нишка Хитна помоћ дугује Републици на име пореских обавеза. Без обзира на приговор који је правна служба Завода упутила, извршење које би сваког часа могло да буде спроведено не може бити одложено.

– Оног момента када нам је то решење донето постало је извршно. Уложили смо жалбу и обавестили Град, и иако су санитетска возила још на броју, а требована медицинска средства РФЗО пребацује директно добављачу, пружање услуга грађанима биће несметано обављано. Ипак, сматрамо да ће евентуална пленидба отежати функционисање немедицинског дела Завода за хитну помоћ – истакла је Тања Поповић, помоћница директора ове установе.

И поред отпуштања целе Стоматолошке службе крајем прошле године, која је деценијама радила при Заводу, управо из разлога што их држава не препознаје као уговорене раднике, дугови нишке Хитне помоћи и даље износе више од 11 милиона динара, за колико им је тренутно рачун у блокади. Тврде да је то због тужби радника за рад преко викенда, јубиларних награда, али и плата за неуговорене медицинаре у периоду од 2011. до 2015. године, у шта свакако не спадају и законске камате.

Чека се одговор надлежних

О свему су обавештени надлежни у граду Нишу као и државни органи. Ми немамо новац да измиримо потраживања, тако да чекамо одговор, наводи Тања Поповић.

Н. Марковић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар