Почетна » НУНС: Стрип-група „Момци“ поднела кривичну пријаву против екс-министра Вукосављевића

НУНС: Стрип-група „Момци“ поднела кривичну пријаву против екс-министра Вукосављевића

од admin
0 коментар

 

Подсећамо да је 13. октобра у вечерњим часовима група од десетак младића упала у „Стару капетанија“ покидала и уништила радове
стрип-групе „Момци“ и у галерију убацила сузавац. У кривичној пријави се наводи да су Вукосављевић и НН лице извршили кривична дела угрожавања сигурности и повреде слободе говора и јавног иступања, пошто су у саопштењу „подстрекавали друга лица на противправно поступање према оштећенима“, којима су притом „ускратили и ограничили слободу изражавања“.

Такође се наводи да Министарство културе и информисања у саопштењу није осудило уништење изложбе, нити је осудило напад на безбедност оштећених, који су и пре изложбе добијали претеће поруке, већ је учинило управо супротно – дало је „оправдање за извршење кривичног дела“ и позвало да се „таква пракса настави“.

Стрип-група је поднела и притужбу на рад Министарства унутрашњих послова Сектору за унутрашњу контролу, МУП-а, будући да су чланови ове
групе правовремено обавестили полицију о претњама које добијају и опасности да изложба буде угрожена, а полиција није подузела ништа да заштити изложбени простор галерије „Стара капетанија“.

НУНС очекује да надлежно, Више јавно тужилаштво што пре поступи по овој кривичној пријави и предузме предложене радње у кривичној пријави.

 

Независно удружење новинара Србије

Београд, 12. новембар 2020.

Можда ти се свиди

Оставите коментар