Почетна » НОВА ДРАМА ЂОРЂА МИЛОШЕВИЋА КОГ СУ ПРОГЛАСИЛИ МРТВИМ: Рекли су да не постојим и да морам сва документа да вадим!

НОВА ДРАМА ЂОРЂА МИЛОШЕВИЋА КОГ СУ ПРОГЛАСИЛИ МРТВИМ: Рекли су да не постојим и да морам сва документа да вадим!

од admin
0 коментар

Нисам ја крив што су ме прогласили мртвим, па сада ја да у мојим годинама вадим сва нова документа и да их плаћам иако не могу пензију да подигнем јер сам одавно грешком означен као мртав. Па, како лекове да купујем?, огорчен је Ђорђе Милошевић

Наставља се апсурдна прича о пензионеру Ђорђу Милошевићу (79) из Новог Сада кога је Клинички центар Војводине прогласио мртвим 19. јануара ове године, а да је „мртав“, сазнао је сасвим случајно пре непуних месец дана, када није успео да региструје аутомобил и када је поштар престао да му доноси пензију. Иако је Клинички центар Војводине саопшењем и јавним извињењем господину Милошевићу признао своју грешку, за несрећног пензионера проблеми се настављају.

– Мој адвокат је отишао до полиције у Новом Саду како би проверили моја документа. И замислите који је одговор добио – да ја не постојим! Да морам сва документа, личну карту, пасош, возачку, саобраћајну и здравствену да вадим као да их вадим први пут! Па је л’ овде неко луд? Ја поседујем важећа сва документа, са мојим отиском прста, и ја сада треба у овим годинама због нечије кривице да још и ово преживљавам – каже за наш лист Милошевић.

Како даље каже, видно узнемирен јер му се и здравствено стање погоршало с обзиром на то да има троструки бајпас и дијабетичар је, адвокату су рекли да он мора лично да оде у полицију за документа, да плати све то и још да ће „поприлично“ чекати на нова документа. А сва документа му још важе!

– Је л’ овде неко мене прави лудим? Ја да вадим у мојим годинама све ово и да плаћам иако не могу пензију да подигнем због нечије грешке. Па како лекове да купујем? Ово нисам никада могао да помислим да може некоме да се деси, а камоли мени – каже Ђорђе.

Суграђани га завитлавају да је покојник
Милошевић каже да сада, осим здравствених проблема, доживљава и неугодности на улици јер га суграђани у шали ословљавају као покојника. Да подсетимо, како је наш лист први писао, Ђоко је тада рекао да ни сам није знао да је „умро“ на Богојављење, 19. јануара, на Клиници за неурологију КЦВ, све до 26. јула. Ђорђе је ангажовао агенцију да у његово име изврши регистрацију аута који је купио. Поводом текста који је изашао у Куриру, где смо објавили причу о пензионеру кога је Клинички центар Војводине прогласио мртвим, ова установа упутила је јавно извињење господину Ђорђу Милошевићу из Новог Сада због нелагодности које је претрпео у овом периоду.
– Поново понављам да ми не треба никакво извињење – закључио је Милошевић.

Стигао извод рођених
Полиција ипак спасава Милошевића

Из Полицијске управе Нови Сад, нам је саопштено да су они тек јуче добили од матичара Извод рођених.

-По добијању Извода рођених, сва документа Ђорда Милошевића су активна, изузев путне исправе, јер је њу немогуће системски активирати. Пасош мора да вади нови, али о трошку државе. Значи, господин Милошевић кад год дође, урадиће му се путна исправа, која це важити наредних десет година – речено нам је у ПУ Нови Сад.

Како незваницно сазнајемо, разлог што су му документа била неактивна је што све службе, па и полиција добијају извод умрлих, и они нису дужни да проверавају да ли је мртав или не. Исто тако, поред грешке КЦВ који су га прогласили мрвим, поставља се питање зашто матицар није донео решење и издао му нови извод рођених, одмах када је човек сазнао за свој проблем, односно још крајем јула.

Курир.рс/Слађана Стојановић

Можда ти се свиди

Оставите коментар