Почетна » Нова правила тестирања на корону: Ковид амбуланте раде дуже

Нова правила тестирања на корону: Ковид амбуланте раде дуже

од admin
0 коментар

 “Званична одлука је да се сви од данас јаве у ковид амбуланте, где ће бити урађен преглед плућа и остала дијагностика. Док стигну лабораторијске анализе и узорак крви, појединачном пацијенту је то сат и по времена, када није огроман број болесника. Довољно је десетак таквих да просечно време чекања на преглед буде продужено на три, четири сата. Продужено је радно време свих ковид амбуланти у Београду до 22 часа, и тек са урађеним анализама и упутом долазе у пријемно-тријажне центре. Одлучено је да сви пацијенти који нису витално угрожени, а дођу без анализа, буду враћени за домове здравља”, рекао је директор Инфективне клинике.

Он је подсетио да сви грађани који осете симптоме морају прво да се јаве у ковид амбуланте, да се тамо уради дијагностика, како би се растеретиле тријажне амбуланте при клиникама.

Инфективна клиника Клиничког центра Србије, како је саопштено, пробила је све рекорде, јер је за 24 сата у њој обављено више од 400 прегледа.

“Знам да је најлакше доћи у КБЦ Земун или Бежанијска коса, Инфективну, па чекати тамо, али сада то просечно изискује два, четири или шест сати чекања, а све то можете да урадите у ковид амбуланти. Одлука је донета да би се смањио притисак, без умањивања квалитета неге које ће добити пацијенти”, рекао је др Горан Стевановић.

Јелена Булајић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × one =