Почетна » Новине „Објектив“ престале да излазе: Уредник каже да не зна због чега

Новине „Објектив“ престале да излазе: Уредник каже да не зна због чега

од Други Пишу
0 коментар

Новине Објектив престале су да излазе прошле недеље. Како је Данасу незванично речено, запослени су само обавештени о гашењу штампаног издања, те да ће од сада сви радити за портал. Главни уредник новина Душко Вукајловић наводи да он није добио званично објашњење о разлозима због којих се новине више не штампају.

„Новине не излазе. Свима је речено да ће сада радити само за портал. Нико није помињао отпуштања за сада“, речено је незванично у редакцији за Данас.

На питање Данаса зашто дневне новине Објектив више не излазе главни уредник новина Душко Вукајловић каже да он није добио званично објашњење.

„Сви запослени у редакцији су свакога дана радили и завршили свој посао као што то увек и чине. За то што новине нису одштампане нико у редакцији није одговоран. Наводно је нови власник штампарије стопирао штампу наших новина. Детаљнијих информација немам. Искрено се надам, пре свега због свих запослених у Објективу, али и наших читалаца, да ће се ова ситуација ускоро решити и да ће новине наставити да редовно излазе“, каже Вукајловић.

Саговорник Данаса додаје и да је апсолутно нетачно да је запосленима у редакцији принта дат налог да сада морају да пишу за портал.

– Наш издавач је фирма Електронски портал Објектив која поред новина има и друга своја издања укључујући и портал објектив.рс. Иако су редакције биле засебне, сви запослени могли су када желе да раде и за принт и за портал и за видео продукцију, јер је пре свега то било њима у интересу да им се садржај који производе појави на више канала. Напомињем да никада нико никога није присиљавао да било шта ради мимо своје воље за било које наше издање – каже Вукајловић.

Новине Објектив почеле су да излазе крајем децембра 2020. године.

У отвореном писму јавности Александар Папић, који је својевремено био близак одлазећем министру одбране Небојши Стефановићу, навео је да је сувласник новина и портала Објектив.

Александар Папић и Небојша Стефановић су од 2021. године у отвореном сукобу. Стефановић је Папића оптужио за сарадњу са кланом Вељка Беливука, док је Папић тврдио да Стефановићева ужа породица борави у његовој кући и да је затражио њихово исељење.

Објектив је током претходних месеци оптуживао Небојшу Стефановића за низ ствари укључујући и државни удар. На порталу Објектив објављен је и интервју са некадашњом државном секретарком у МУП-у Дијаном Хркаловић, који је пренет и у новинама, у коме она оптужује Стефановића и за прислушкивање председника Александра Вучића.

Милица Раденковић   Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар