Почетна » НУНС: Недопустиво етикетирање новинара Фар – а и Јужних вести

НУНС: Недопустиво етикетирање новинара Фар – а и Јужних вести

од Други Пишу
0 коментар

Независно удружење новинара Србије најоштрије осуђује етикетирање новинара Фар-а и Јужних вести од стране председника општине Димитровград Владице Димитрова.

Димитров је у емисији „Актуелно“ на Телевизији Цариброд етикетирао новинаре Фар-а и Јужних вести називајући их опозиционим, који не преносе реално стање ствари.

„Да се разумемо нешто, ја се стварно нервирам кад крену новинари Фар-а, Јужних вести или било ког опозиционог медија. То није медиј, да се разумемо, који реално преноси стање ствари, преноси само оно што њима одговара, дакле опозициони медиј“, истакао је Димитров.

Повод за ову изјаву је медијски садржај који објавио портал Фар дана 06.3.2023.г. у вези са спроведеном јавном набавком општине Димитровград (куповина половног аутомобила Ауди А6) а коју су за портал Фар коментарисали Немања Ненадић, програмски директор Транспарентност Србија, и Љубомир Филипов новинар портала Јужне вести.

НУНС указује да је понашање политичара према новинарима достигло критичну тачку као и да су недавно представница ОЕБС-а за слободу медија Тереза Рибеиро и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату изразили забринутост због насиља и претњи новинаримау Србији. Према НУНС-овој Бази напада на новинаре чак трећина напада, претњи и притисака долази од стране носиоца јавних функција.

Пре шест месеци НУНС је посланицима и председницима општина (међу којима је Димитров) послао Водич за толерантно понашање политичара према новинарима, у коме се на примерима из свакодевне праксе, указује политичарима како да се понашају према новинарима. Разлог за прављење Водича је управо константно бахато и на приземан начин комуницирање политичара према сваком ко износи критичко мишљење. То се посебно односи на новинаре који постављају питања на која носиоци јавних функција не желе да дају одговоре.

НУНС

Можда ти се свиди

Оставите коментар