Почетна » НУНС: Нови притисци на КРИК – покушај ућуткивања тужбом

НУНС: Нови притисци на КРИК – покушај ућуткивања тужбом

од admin
0 коментар

 

Наиме, редакцију КРИК и уредника Стевана Дојчиновића тужио је Предраг Колувија, првооптужени за организовање криминалних радњи у оба случаја „Јовањица“, за претрпљену душевну бол и тражи од КРИК-а сатисфакцију у износу од 400.000 динара.

Напомињемо да КРИК о овом случају извештава од самог почетка и да приликом извештавања поштује претпоставку невиности оптуженог. Новинари КРИК-а пренели су наводе из оптужнице којом се Колувија, као првооптужени, терети да је са групом других лица извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. По окончању овог поступка Колувија ће имати право да јавност извести о исходу кривичног поступка, те би, уколико буде ослобођен оптужби и такав захтев поднесе, КРИК, као и други медији који су извештавали са овог суђења, таквом захтеву морали да удовоље.

Новинари и новинарке КРИК -а су од почетка године на мети различитих интересних групација и појединаца, а пре свега на мети политичара. Од почетка године у нашој бази података забележили смо седам случајева притисака на колегинице и колеге из редакције КРИК. Без обзира на све што им се дешава они истрајавају свом послу и због тога им јавност дугује захвалност.

Подсећамо да је подношење СЛАПП тужби против новинара познат начин ућуткивања медија и новинара. Код нас је опет постао популаран с краја прошле и почетком ове године. О СЛАПП тужбама као методи притиска и исцрпљивања новинара и медија НУНС је до сада обавестило више од 10 различитих медија, а тај број из дана у дан расте како долазимо до нових података и информација.

НУНС, 02.11.2021.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × 2 =