Почетна » НУНС: Осуда новог атака хулигана на екипу Телевизије Н1

НУНС: Осуда новог атака хулигана на екипу Телевизије Н1

од admin
0 коментар

 

Група хулигана, која је синоћ у Његошевој улици претила окупљеним грађанима и узкивала фашистичке и расистичке пароле, у два наврата је спречила укључење новинара Филипа Лукића у програм Н1, наочиглед десетина униформисаних и полицајаца у цивилу. Један од тих хулигана је мало пре тога упутио отворене претње окупљеним грађанима а да полиција такође није ни најмање реаговала, а колеги Лукићу је након што је прекинуо снимање рекао: „Шта си се уплашио, па нећу да те бијем пред полицијом.“

Ради се о припадницима такозване „Народне патроле“, екстремистима који су недавно, приликом протеста против вакцинације, такође ометали и вређали новинаре Н1.

Подсећамо да су новинари последњих година изложени све већем броју притисака и напада, и да је постала пракса да их насилници и провокатори ометају у послу, вређају и нападају на улици и на интернету, а да већина тих кривичних и прекршајних дела остају некажњена. Подсећамо и да су највећи генератори мржње према професионалним и независним новинарима политичари на власти и њихове пропагандисти, те да су немили догађаји попут синоћног само логична последица увреда и таргетирања која долазе из скупшинских клупа и са других званичних места.

НУНС ће и овај случај унети у Базу података о нападима и притисцима на новинаре и обевестити међународне институције и организације.

НУНС, 10. новембар 2021.

Можда ти се свиди

Оставите коментар