Почетна » НУНС покренуо телефон 24/7 за хитну пријаву напада, претњи и притисака на медијске професионалце

НУНС покренуо телефон 24/7 за хитну пријаву напада, претњи и притисака на медијске професионалце

од Други Пишу
0 коментар

Независно удружење новинара Србије покренуо је телефон 24/7 за хитну пријаву напада, претњи и притисака на медијске професионалце (060/6882231).

НУНС већ 15 година пружа правну подршку медијским професионалцима, бележи случајеве напада, претњи и притисака у јавно доступним базама података www.базенунс.рс и  safejournalists.net.Од овог месеца покрећемо телефон (прва линија) на који је могуће ступити у контакт са Удружењем 24 сата за хитну пријаву и даљу правну и психолошку подршку.

Телефон за хитне случајеве (прва линија – 060/6882231) намењен је за пријаву напада, претњи и притисака које медијски професионаци трпе због посла који обављају у јавном интересу. НУНС ће забележити све неопходне податке и предузети све наредне кораке како би се случај даље процесуирао и медијским професионалцима обезбедила подршка да се лакше носе са новонасталом ситуацијом.

Подршка је обезбеђена за све медијске професионалце без обзира да ли су запослени у медијима или самостално обављају новинарску делатност (фриленсери).

Бесплатно правно заступање на суду обезбеђено је само за чланове и чланице НУНС – а који се придржавају Етичког кодекса новинара Србије.

Подсећамо, услед учесталих онлине напада на новинаре, НУНС је недавно покренуо платформу за безбедност новинара „На првој линији“ (првалинија.нунс.рс) на којој се налазе ресурси и алати који помажу редакцијама и новинарима како да исправно поступају у случају онлине претњи упућених њима.

НУНС је са вама на првој линији одбране професије и јавног интереса

Можда ти се свиди

Оставите коментар