Почетна » НУНС: Захтевамо реакцију надлежних у вези скандирања навијача Партизана против Бранкице Станковић

НУНС: Захтевамо реакцију надлежних у вези скандирања навијача Партизана против Бранкице Станковић

од Други Пишу
0 коментар

На кошаркашкој утакмици Партизан-Будућност, која је одиграна 22. маја, поново се са чуло исто скандирање против главне и одговорне уреднице Инсајдер телевизије Бранкице Станковић, као 2009. године.

Како је наведено на сајту Инсајдер.нет, нико од надлежних није реаговао, иако се догађај одиграо пред пуном халом и био је преношен на телевизији.

“Оно што се догодило у суботу, на кошаркашком мечу Аба лиге између Партизана и Будућности, показало је да је време прошло, али да су неке ствари остале непромењене. Хулигани су Бранкици Станковић поново скандирали поруке застрашивања”, пише на сајту Инсајдера.

Инсајдеров серијал “Немоћ државе” из 2009. године, који говори о немоћи институција пред хулилганима и њиховој спрези са криминалом, поново је емитован на Инсајдер телевизији као део циклуса “Поуке и подсећања”, након чега је уследило погрдно скандирање са трибина.

Независно удружење новинара Србије осуђује застрашивање новинара у сваком смислу, а посебно ако долази од стране хулигана који предстваљају опасност по целокупно друштво.

Позивамо надлежне органе да реагују поводом застрашивања и вређања новинарке Бранкице Станковић, јер нереаговање охрабрује актере овог инцидента да наставе са још бруталнијим застрашивањем, што може озбиљно да угрози безбедност новинарке која свој посао обавља професионално и одговорно.

Позивамо челнике АБА лиге и Кошаркашког клуба Партизан да сносе одговорност, да се ограде и осуде скандалозно скандирање како се на наредним спортским догађајима оно не би понављало.

Бранкица Станковић је због експлицитних претњи које су јој на исти начин упућене 2009, годинама живела под полицијском пратњом.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × 1 =