Почетна » Олујно невреме погодило Чачак – ишчупано дрвеће, град величине ораха, водена бујица на улицама (ФОТО)

Олујно невреме погодило Чачак – ишчупано дрвеће, град величине ораха, водена бујица на улицама (ФОТО)

од admin
0 коментар

 

Од силине удара почупане су гране дрвећа на градском подручју, преноси агенција РИНА.

Јак ветар праћен крупним градом протутњао је и кроз неколико чачанских села. Ветар је обарао дрвеће и гране, а град је причинио штету на пољопривредним културама.

Олујно невреме највише проблема је причинило у селу Вранићи. Ветар је из корена ишчупао храст, који је блокирао локални пут. На место догађаја изашли су припадници Сектора за ванредне ситуације града Чачка.

„Тај правац био је потпуно ван функције, па би мештани били принудјени да користе алтернативне путеве. У решавању овог проблема су нам помогли Кинези који су ангажовани на изградњи аутопута. Удруженим ангажовањем успели смо да уклонило дрво са пута и заиста смо им захвални на великој помоћи. Остало је да додју екипе из ЈКП Комуналац и оперу пут од блата и грања“, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације Братислав Зечевић.

Храст ишчупан под налетом олујног ветра проузроковао је квар и на електричној мрежи, па су мештани околних села остали без напајања електричном енергијом.

Надлежне екипе су на терену и раде на отклањању квара, како би сви корисници што пре добили електричну енергију.

Невреме је захватило и општине Лучани и Ивањица.

Јака, обилна киша и град јуче поподне пали су и на територији општине Нова Варош. Невреме је причинило материјалну штету на засадима воћа и поврћа, као и у појединим малињацима.

Прва.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × 4 =