Почетна Друштво Од 4. маја отварају се кафићи, 8. маја тржни центри и градски превоз, а од 11. маја вртићи

Од 4. маја отварају се кафићи, 8. маја тржни центри и градски превоз, а од 11. маја вртићи

од admin
0 коментар

 

Епдиемиолог Бранислав Тиодоровић истакао је да од данас паркови и шеталишта могу бити отворени, а они који се у њима налазе морају бити на одговарајућем растојању и придржавати се свих препорука превенције обољења.

„Од данас се тренинзи на отвореном дозвољавају са коришћењем свих препорука, што подразумева све спортове на отвореном и тренинге“, објаснио је Тиодоровић.

Додао је да се од 4. маја омогућава градски превоз у Новом Саду и Крагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу, са тим да се не укључује климатизација у аутобусима. Од 4. маја железнички и друмски међуградски саобраћај могу да се одвијају уз стриктно придржавање мера заштите.

 

Истог дана, како је навео, могу да почне са радом ресторани и кафићи, а 8. маја и тржни центри.

„Од 11. маја, због потреба да привреда крене да ради, почеће да раде вртићи и продужени боравак у школама за родитеље који морају да раде и немају коме да оставе децу на чување. Било би добро да послодавци разумеју потребе и да неко од два родитеља остане са дететом. Не морају сви вртићи да раде и сва деца да дођу. Сад је процена да ће се отворити око трећина вртића“, објаснио је Тиодоровић.

Епидемиолог је рекао и да од 18. маја креће авиопревоз према препорукама свих светских и здравствених организација.

Он је, међутим, нагласио да се мере врло брзо могу вратити на старо уколико се сви не буду понашали у складу са препорукама, а као пример непоштовања, додао је, могао се видети већ данас на улицама.

У последња 24 сата у Србији је регистровано 222 нова случаја обољевања од корона вируса, али и још шест смртних случајева. Од почетка епидемије у нашој земљи је забележено 8.497 оболелих и 168 преминулих.

Б. Цвејић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар